• GB Fractievoorzitter Daniëlle van Bentem: “Duurzaamheid mag niet leiden tot een nieuwe kloof in onze samenleving -

    GB Renkum

GemeenteBelangen: “Gun elkaar ánders te kijken naar verduurzaming,”

17-02-2019, 18:39 | Lezersnieuws | GemeenteBelangen

Voor alle inwoners van gemeente Renkum komt de mogelijkheid om mee te denken over verduurzaming in onze gemeente. Donderdag 21 februari vindt de eerste van een reeks klimaattafels plaats. Tijdens deze bijeenkomsten wil de gemeente alle inwoners de gelegenheid geven met ideeën en suggesties te komen.

'Pas op voor klimaatkloof'

Voor GemeenteBelangen is het duidelijk dat verduurzaming noodzakelijk is. Fractievoorzitter Daniëlle van Bentem: “Inwoners geven aan dat de wijze waarop we verduurzamen en het tempo een belangrijk thema is. Ook de betaalbaarheid van maatregelen speelt een rol, duurzaamheid mag niet leiden tot een nieuwe kloof in onze samenleving. Een zorgvuldige afweging tussen initiatieven voor duurzame energie en de belangen van inwoners en leefomgeving is belangrijk.”

Lokaal realisme bij de klimaattafels

GB wil alle inwoners vooral aanmoedigen deel te nemen aan deze bijeenkomsten. Daarnaast is het uitermate belangrijk dat er een realistische afspiegeling van inwoners en denkbeelden aanwezig is tijdens deze klimaattafels. Goede ideeën zijn uiteraard  welkom maar ook bedenkingen en vragen moeten aandacht krijgen.

Van Bentem: “Grijp deze Renkumse bijeenkomst aan om concreet te maken wat mogelijk is in onze dorpen. Leg de focus op realistische en haalbare lokale initiatieven waarbij inwoners op een positieve wijze worden betrokken. Gun elkaar anders te kijken naar duurzaamheid en zoek daarbinnen naar overeenkomsten. Dát moet volgens GB  de insteek zijn van deze bijeenkomsten.”

 

Donderdag 21 februari is de eerste bijeenkomst in MFC Doelum, Hogenkampseweg 45, Renkum. Vanaf 17.30 uur inloop met koffie en thee. Van 18.00-21.300 uur is het officiële programma. In de loop van de avond wordt er ook een eenvoudige maaltijd aangeboden. Inschrijven kan via de gemeentelijke pagina: renkumverduurzaamtsamen.nl