• Bij de workshop Pintarijn maakten leerlingen sneeuwpopjes na met voorbeelden van Pinterest

    jessica vlastuin

Geen talent onbenut in Pantarijnweek

13-12-2016, 17:50 | Lezersnieuws | ruud verwaal

De week van maandag 19 tot en met vrijdag 23 december ziet er compleet anders uit dan normaal op Pantarijn, locatie MHVG. Geen reguliere lessen, geen vaste docenten, geen volle boekentas en niet leren uit het schoolboek. Wat dan wel?

Het wordt al een beetje een begrip onder de leerlingen: de Pantarijnweek. Net als vorig jaar, toen de eerste editie plaatsvond, staat de week bol van de activiteiten, stages en workshops… Allemaal bedoeld om talenten van de leerlingen te ontdekken en/of (verder) te ontwikkelen.

Het aanbod is zeer uiteenlopend, zodat er voor ieder wat wils is: van autotechniek tot salsadansen, van het maken van maquettes tot een kennismaking met het recht en van mindfulness tot boeddhisme. Dit brede scala aan workshops had nooit aangeboden kunnen worden zonder het enthousiasme van vele ouders: zeker 75 externe docenten zijn betrokken bij het programma.

Naast het workshopaanbod gaan verschillende leerlagen en groepen op pad: op maandag gaan 300 leerlingen leren skiën, alle derdeklassers gaan naar Ieper, er zijn activiteiten op de WUR en de hele onderbouw van het Gymnasium is op donderdag in Utrecht waar de leerlingen een museumbezoek combineren met een ouderwetse vossenjacht.

De Maatschappelijke Stages staan ook dit jaar gepland in de Pantarijnweek. Leerlingen uit alle leerlagen hebben zich ingeschreven om een dag mee te lopen bij een maatschappelijke instelling in of om Wageningen. Ook hier worden talenten aangeboord en kunnen de jongeren bovendien hun steentje bijdragen en iets betekenen voor een ander.

De week wordt afgesloten op vrijdag. Mentoren en leerlingen luiden samen de kerstvakantie in met spelletjes en muziek. Leerlingen die graag bakken kunnen hun hart ophalen: op vrijdag organiseert Pantarijn een bakwedstrijd waarbij wordt gezocht naar de beste leerling-bakker!

Voor een indruk van de eerste editie van de Pantarijnweek kunnen geinteresseerden de 'aftermovie Pantarijnweek 2015' bekijken op Youtube.