• Aad Hendrickx en Jaël Bergwerff

    Natuurzorg Veluwe-Vallei

Extra handen voor de Wageningse Uiterwaarden

31-05-2017, 13:30 | Lezersnieuws | Natuurzorg Veluwe-Vallei

WAGENINGEN Veel Wageningers weten de uiterwaarden met mooi weer te vinden. Het is dan ook een prachtige plek om te wandelen of langs het water te zitten. Maar dat legt ook een behoorlijke druk op het gebied. Vooral na een mooi weekend ligt er veel zwerfvuil.

Boswachter Jaël Bergwerff van Staatsbosbeheer is daarom blij met de samenwerking met Natuurzorg Veluwe-Vallei: "Deelnemers van Natuurzorg Veluwe-Vallei gaan in de Wageningse Uiterwaarden onder andere zwerfvuil opruimen. Die extra handen kunnen we hier echt goed gebruiken. Staatsbosbeheer ziet het bovendien als zijn taak om een bijdrage te leveren aan het vergroten van de maatschappelijke participatie van mensen met een zorgvraag. We werken dan ook graag samen met zorginstellingen om mensen te betrekken bij de maatschappij en bij de natuur. "

Natuurzorg Veluwe-Vallei is een nieuwe dagbesteding in de omgeving van Wageningen, Renkum en Bennekom. Oprichter Aad Hendrickx uit Bennekom werkt met deelnemers in verschillende natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Hendrickx: "Staatsbosbeheer heeft hier in de omgeving prachtige natuurterreinen maar die hebben wel onderhoud nodig. En daar kunnen wij een bijdrage aan leveren." De eerste deelnemers zijn in februari begonnen in het bos en op de hei. Ze houden onder andere heideveldjes open en zorgen dat wandelpaden goed begaanbaar blijven. De Wageningse uiterwaarden komt er nu als werkplek bij. "Toen ik 20 jaar geleden in Wageningen ging studeren, kwam ik hier al graag en dat is zeker niet veranderd," vertelt Hendrickx. "Ik zie er dan ook naar uit om samen met deelnemers te helpen om het gebied mooi en schoon te houden."

Meer informatie over Natuurzorg Veluwe-Vallei: www.natuurzorg.org.