Erik Groen zoekt investeerders om een boek over ecodorp Wageningen uit te brengen

20-11-2015, 15:00 | Lezersnieuws | Erik Groen

Erik Groen is duurzaam pionier. Hij is op zoek naar financiële partners om zijn projecten meer impact te geven. Groen wil deze winter een toegankelijk boek te schrijven over het leven in het ecodorp Wageningen. Op dreamordonate.nl/3639-boek-over-ecodorp-maken is het mogelijk om alvast een boek te bestellen. Groen loopt over van de duurzame initiatieven en voert ze ook uit. Zo investeert hij in lokaal geld met toekomst (eurijn.nl), het ecodorp Wageningen, de nieuwe universiteit, de partij voor de planten en avontuurlijke duurzame uitjes voor scholen.

Het is volgens Groen zeer winstgevend om met oud kapitaal de nieuwe economie te financieren. Hij ziet een grote rol weggelegd voor de particuliere investeerder. De banken verstrekken door de crisis nauwelijks kredieten terwijl pioniers op een nieuwe manier willen ondernemen, verantwoord, sociaal en met oog voor de lange termijn. Er is van alles te doen wat in de toekomst uitbetaalt in een beter milieu, een socialere maatschappij en een gezondere economie.

Groen was als activist aanwezig bij de klimaattop in Kopenhagen. Het was een spannende ervaring die hem er uiteindelijk toe heeft gebracht de slogan "think global, act local" serieus te nemen. Voor de komende klimaattop in Parijs helpt hij Urgenda, Greenpeace en Milieudefensie aan duurzame installaties. Het geld dat hij daarmee verdient stopt hij in het ecodorp Wageningen dat daarmee deze kerst leerlingen van Pantarijn gaat verassen op een duurzaam avontuur.