• AMV leerlingen geconcentreerd tijdens hun spel

    Ritmiek Muziek
  • AMV leerlingen spelen samen met het orkest

    Ritmiek Muziek
  • Trots met het diploma op zak

    Ritmiek Muziek

Enthousiaste muziekleerlingen krijgen verdiend diploma

19-06-2017, 00:11 | Lezersnieuws | Ritmiek Muziek

Afgelopen zaterdagochtend kregen 22 enthousiaste leerlingen Algemene Muzikale Vorming (AMV) uit de gemeente Renkum hun dikverdiend diploma. De einduitvoering en diploma-uitreiking vonden plaats in de open lucht bij de Muziektent in Heelsum. De kinderen speelden stralend en vol trots een aantal stukjes op blokfluit, en 3 muziekstukken begeleid door een gecombineerd orkest met leden van de verderop genoemde muziekverenigingen.

De kinderen hebben de afgelopen 25 weken in 3 groepen (Renkum, Doorwerth en Oosterbeek) leerzame en afwisselende muzieklessen gehad van 2 muziekdocenten van Ritmiek Muziek. In de lessen hebben ze de basis van de muziektheorie geleerd, waaronder noten lezen en ritmes uitvoeren. Ook zijn ze gedurende de cursus op bezoek geweest bij repetitieavonden van de samenwerkende muziekverenigingen waarbij ze hebben meegespeeld met het orkest en uitleg hebben gekregen over de verschillende instrumenten uit het orkest.

De AMV cursus is de basisopleiding van een breed samenwerkingsverband tussen 2 muziekscholen (Ritmiek Muziek en T2 Muziek) en 3 muziekverenigingen (Heelsums Harmonie, Renkumse Muziekvereniging Eendracht en Koninklijke Harmonie Oosterbeek). Nu de kinderen hun AMV-diploma hebben gehaald kunnen ze een keuze maken voor een vervolg. Dit kan door les op een instrument te volgen binnen een van de muziekverenigingen of muziekscholen, of door een vervolgcursus AMV die in het najaar van start gaat.

In het najaar gaan vanuit het hierboven genoemde samenwerkingsverband weer nieuwe cursussen AMV van start in Renkum, Doorwerth en Oosterbeek. De AMV cursus is bedoeld voor kinderen uit groep 4, 5 en 6 van de basisschool. Nieuw aankomend schooljaar is de cursus MusicKids voor kinderen uit groep 2 en 3 van de basisschool.

Aanmelden voor deze cursussen kan nu al bij Ritmiek Muziek via e-mail: info@ritmiekmuziek.nl of telefonisch: 026-8405051 / 06-41660492. Meer informatie is te vinden op www.ritmiekmuziek.nl