Energietransitie Benedenbuurt op RTVRijnstreek TV.

19-05-2019, 11:02 | Lezersnieuws | Rita

Vanaf maandag 20 mei zendt RTVRijnstreek een TV-reportage uit die de omroep in samenwerking met Mugmedia maakte over de energietransitie in de Benedenbuurt.

De gemeente Wageningen wil in 2030 energieneutraal zijn. Er zijn tal van ambitieuze plannen waaronder het aardgasvrij maken van alle woonwijken.
De wijk de Benedenbuurt loopt daarin voorop.

Een aantal bewoners heeft, in samenwerking met de gemeente en de Woningstichting, het initiatief genomen om een warmtenet aan te leggen in de wijk. Dankzij geld van de rijksoverheid komt de uitwerking van dit initiatief een flink stuk dichterbij. De Benedenbuurt is een van de 27 geselecteerde wijken in Nederland die meedraait in het het project 'proeftuinen aardgasvrije wijken'. In december 2018 kwam zelfs de Koning een kijkje nemen bij dit burgerinitiatief.

Kunstenaarscollectief Waterlanders organiseerde onlangs een speciale Buurtsafari 'VONK' - een wandeling met vier korte voorstellingen - voor de wijk om zo meer bewoners te betrekken bij het initiatief.
Mugmedia maakte samen met RTVRijnstreek een korte reportage en vroeg een aantal buurtbewoners naar hun reactie.
Op 23 mei wordt in Pantarijn een grote Warm-Wageningen avond georganiseerd voor alle wijken in de stad. Daar wordt samen met inwoners en deskundigen gepraat over alternatieven voor gas.
De reportage over de Benedenbuurt wordt vanaf maandag 20 mei uitgezonden bij RTVRijnstreek.