• De Plek

    Petra Sips

Eerste inloopochtend succesvol.

19-03-2018, 16:38 | Lezersnieuws | Petra

 

Op 23 februari was de eerste inloopochtend over verlies en gemis in het Startpunt. Het werd een hartverwarmende ochtend en beloftevol voor het vervolg. De volgende inloopochtenden zijn op 23 maart en 20 april en daarna telkens de laatste vrijdag van de maand. Van 9.30u tot 11.30u in het Startpunt. Iedereen is van harte welkom!

“Eindelijk een plek waar ik met mijn verhaal terecht kan”, “Fijn dat ik hier informatie kan halen”, “Wat een verademing dat hier gewoon gedaan wordt over gemis”: dat zijn enkele reacties van de bezoekers. Petra Sips: “Het was erg gezellig die eerste keer. We hadden met z’n allen een goed gesprek. Dat ging eigenlijk gewoon vanzelf. Iedereen herkende wel wat in het verhaal van de ander. Het was trouwens helemaal niet zwaarbeladen of zo. Er werd ook gewoon gelachen. Het was een ontspannen ochtend met een lach en een traan.”

De inloopochtend staat open voor iedereen die op een of andere manier te maken heeft met rouw. Gewoon om even stil te kunnen staan bij het gemis. Iedereen kan zomaar binnenlopen. Een kopje koffie drinken, een praatje maken, boeken inkijken, een kaarsje aansteken en wat mijmeren: niks moet, alles kan. Even aandacht voor de rouw, dat geeft rust en ruimte.

De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. De ochtend wordt begeleid door Petra Sips van het initiatief voor rouwbeleving De Plek. Petra is psycholoog en ervaringsdeskundige. Meer informatie op www.de-plek.net.