• Het Ecodorp Wageningen op het Living Village festival.

    groen

Ecodorp Wageningen helpt Living Village

29-06-2018, 16:28 | Lezersnieuws | Erik

Een ecologische woongroep in Dalfsen heeft materiaal en expertise gekregen van Ecodorp Wageningen. Ecodorp Wageningen is eigenlijk een mobile werkplaats om ecodorpen op te bouwen. Deze werkplaats staat momenteel enkele weken in Dalfsen en gaat volgende week op tour.

In Dalfsen is er een woongroep die onder de naam Living Village levende woningen bouwt. Deze woningen worden gemaakt van houten bakken met aarde met daarin duizenden dezelfde klonen van bijvoorbeeld de tamme kastanje. In de loop van de jaren ontstaat er dan een grote holle boom woning. Vele experimenten vonden plaats op een recreatie park in Dalfsen. Helaas wordt het recreatiepark nu opgedoekt.

De groep is op zoek naar een nieuw terrein. Om aan geld voor eigen grond te komen werd vorige week het succesvolle Living Village festival georganiseerd. Ecodorp Wageningen heeft groene stroom voor het festival geleverd dat 2500 bezoekers trok. Op het festival was ook een kleine versie van Ecodorp Wageningen gebouwd. In deze dependance kon je terecht voor vragen over de nieuwste manieren om met een gepaste ecologische voetafdruk te leven. Ook waren er workshops van het Ecodorpen netwerk.

Op dit moment wordt het festival afgebroken en bereid de groep een karavaan voor om op zoek te gaan naar land. Met de karavaan gaat onder andere een podiumwagen met zonnepanelen van Ecodorp Wageningen mee. Omdat de groep sterk vertrouwt op het empatisch vermogen van de mensen die ze zullen ontmoeten is de bestemming onbepaald. De karavaan gaat zondag op pad en het is goed mogelijk dat Living Village ook Wageningen aan zal doen.