Ecodorp krijgt geld van initiatievenfonds Wageningen

22-02-2019, 15:46 | Lezersnieuws | Erik

Het Ecodorp op de Scheidingslaan heeft duizend euro aangevraagd voor haar jubileum op 1 april. Het geld wordt uitgegeven aan externe kunstenaars, docenten en artiesten. De uitdaging dit jaar is om levend te bouwen. Volgens boomkunstenaar Bob Radstake uit Dalfsen brengt dit oplossingen voor wereld problemen letterlijk dicht bij huis. Hij komt helpen om het eerste levende huis van Nederland aan te planten. Ook komt kunstenaar Yacintha uit Berlijn om een levende boomhut te maken.

Het initiatievenfonds vroeg hoe het Ecodorp de ‘gewone’ Wageninger zou betrekken. Er zijn klus-weekends gepland op 2-3, 16-17 en 28-31 maart. Het jubileum wordt in het laatste klus-weekend gevierd. Dit geeft hopelijk iedereen de gelegenheid om een keer langs te komen en kennis te maken met het Ecodorp. Entré is gratis. Via de website Ppauw.nl kan je je ook abonneren op Ppauwnieuws.

Het Ecodorp met 10 bewoners wordt gedoogd op het terrein waar vroeger het Pieter Pauw ziekenhuis stond. Op deze broedplaats worden nu echt Wageningse experimenten gedaan op het gebied van basisinkomen, lokaal geld, voedselbossen en tiny-houses. Omdat het dorp veel studenten aantrekt wordt er gezocht naar andere plekken rond Wageningen om uit te breiden. Over 3 jaar wil het dorp haar verjaardag als Transitie-festival midden in de stad gaan organiseren.