• Drag avond SHOUT groot succes

    SHOUT Wageningen

Drag avond SHOUT groot succes

14-11-2017, 08:10 | Lezersnieuws | SHOUT Wageningen

Op 4 november organiseerde SHOUT "SHOUT Extravaganza", een speciale showavond. Op deze avond was er een live dragshow die zijn weerga niet kende. In een volle Wilde Wereld zagen de bezoekers een aantal van de bekendste Drag Queens van Nederland optreden.

Het is niet de eerste keer dat SHOUT een feest organiseert waarbij mensen aangemoedigd worden om buiten hun eigen gender gekleed te komen feesten, maar een liveshow met professionele drags was helemaal nieuw. Bedenker en organisator Patrick zegt hierover: "Voor mij zijn Drags Kings and Queens ambassadeurs van de vrijheid. Met Stonewall gingen zij de straat op om te demonstreren en hebben als eerste voor de rechten van homo's gevochten, die vandaag de dag zo vanzelfsprekend zijn voor ons jonge queers. Dat het feest zo'n groot succes zonder drama was ontroert mij oprecht."

Naast de bekende Drag Queens Roxy Diamond, Abby OMG en Miss JJ, traden ook nog een aantal Drags van het Haus van Thomtom uit Nijmegen op. Patrick: 'Wij werden benaderd door Gigi van der Woodsen, een Wageningse Drag Queen. Dat was natuurlijk helemaal fantastisch: een Wageningse Drag show met een echte Wageningse Drag Queen.' Miss Van der Woodsen heeft meteen haar Drag broers en zussen van het Haus of Thomtom meegenomen, waaronder Vivaldi en de Boyband NoClue bestaand uit 3 Drag Kings (Mason Tunite, Justin Alfa en Mister Thing).

Na de show werd er nog volop op de foto gegaan met de artiesten van de avond en tot in de vroege uren gedanst. Op de facebook van SHOUT zijn vele foto's en filmpjes van de show en de afterparty terug te vinden. Velen zeiden al dat dit feest zeker voor herhaling vatbaar is, dus wie weet is volgend jaar de volgende editie van de SHOUT Extravaganza.