Dorpsbelang Wolfheze genomineerd voor twee prijzen

17-01-2019, 17:38 | Lezersnieuws | Frans

Initiatief met meeste publieksstemmen wint € 2.000,00

Wolfheze - Wethouder Leonie Rolink van de gemeente Renkum maakte het al bekend tijdens het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom op het Dorpsplein in Wolfheze: Dorpsbelang Wolfheze is genomineerd voor de landelijke vrijwilligersprijs "Meer dan handen". Naast Dorpsbelang zijn twee andere initiatieven in de gemeente genomineerd. Wie de meeste stemmen in de wacht weet te slepen kan de publieksprijs winnen waaraan een geldbedrag is gekoppeld van € 2.000,00. Daarnaast wordt nog een juryprijs vergeven van € 5.000,00. De publieksprijs wordt bepaald aan de hand van het aantal stemmen dat is gegeven.

De Meer dan handen vrijwilligersprijzen worden sinds 2011 uitgereikt door de staatssecretaris van VWS aan bijzondere en inspirerende vrijwilligersorganisaties, -projecten en -initiatieven.

Categorieën

Er zijn drie categorieën: landelijke vrijwilligersorganisatie/landelijke projecten, lokale organisaties/projecten en de individuele vrijwilliger die het afgelopen jaar van onschatbare waarde is (geweest) voor zijn of haar organisatie of project. Daarnaast is er een speciale prijs voor de gemeente die veel doet aan erkenning en waardering van het vrijwilligerswerk in de eigen gemeente.

Uitreiking

De vrijwilligersprijzen worden uitgereikt op 15 februari 2019 in Ede. De uitreiking vindt plaats tijdens een speciale bijeenkomst.

Stemming

De stemming voor de publieksprijzen is al gestart. Per categorie (lokaal, landelijk, individuele vrijwilliger) wordt een publieksprijs uitgereikt aan het project en de persoon met de meeste stemmen. Stemmen kan door op de site van vrijwilligersprijzen.nl te klikken op het favoriete project en daar te klikken op de stembutton. Er wordt gevraagd om een e-mailadres in te vullen. Naar dat adres wordt een bevestigingsmail gestuurd. Pas nadat in die mail op de link is geklikt, is de stem geldig. Stemmen kan tot en met 11 februari 2019.

Stemmen op Dorpsbelang Wolfheze

Direct een stem uitbrengen op Dorpsbelang Wolfheze kan op: www.vrijwilligersprijzen.nl/initiatief/dorpsbelang-wolfheze

Naast de "Meer dan handen"-prijs, is Dorpsbelang ook genomineerd voor het Burgerinitiatief van D'66 in de gemeente Renkum.