• Logo van de Hulpdienst Voor Elkaar

    n.v.t.
  • Vrijwilligers helpt met lamp verwisselen

    HVE vrijwilliger

De Hulpdienst Voor Elkaar onderscheiden

06-11-2017, 16:40 | Lezersnieuws | Hans Cornelissen

Op donderdag 30 november ontvangt de Vrijwillige Hulpdienst voor Elkaar de nationaal erkende "Goed Geregeld" kwaliteitsonderscheiding uit handen van wethouder Hermine van den Berg.

Voor het verkrijgen van deze onderscheiding wordt een grondige beoordeling van de werkwijze van de Hulpdienst uitgevoerd door een externe auditor van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). De Hulpdienst die deze onderscheiding voor het eerst ontvangen heeft in 2013, laat zien een organisatie te zijn waar vrijwilligers en cliënten op kunnen vertrouwen

De Hulpdienst Voor Elkaar (HVE) is een vrijwilligersorganisatie in de gemeente Renkum die hulp biedt zoals klusjes in huis en in de tuin, boodschappen doen, autovervoer en begeleiding naar arts en ziekenhuis. De veelal oudere inwoners weten de Hulpdienst steeds beter te vinden. Dit is onder andere het gevolg van het langer zelfstandig blijven wonen en de bezuinigingen bij de overheid. Door dit alles is het aantal hulpvragen in de afgelopen jaren bijna vertienvoudigd namelijk van 250 enkele jaren geleden tot meer dan 2200 in 2017. De bijna zestig vrijwilligers van de Hulpdienst doen evenwel hun best iedere hulpvraag te honoreren.

De vrijwilligers van Hulpdienst zijn trots op hun onderscheiding en blijven zich graag inzetten voor inwoners die een beroep op hen doen.

Wilt u zich ook graag inzetten voor een ander? Meld u zich dan aan bij de Hulpdienst Voor Elkaar.

Voor meer informatie, wanneer je hulp nodig hebt of vrijwilliger wil worden, kijk dan op onze website www.hulpdienstvoorelkaar.nl