• De kandidaten van D66 Wageningen: Een mix van ervaring en nieuw talent

    Iris de Koning

D66 Wageningen kiest voor mix ervaring en nieuw talent

21-11-2017, 19:01 | Lezersnieuws | Antoon Kanis

De kandidatenlijst van D66 Wageningen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 is bekend. Lijsttrekker Dennis Gudden: "Ik ben trots op deze lijst. D66 zet een sterk team neer met een goede mix van ervaring en nieuw talent!"

Op plek 2 staat Paul Toxopeus. Hij zit al sinds 2010 in de gemeenteraad en is sinds deze zomer de fractievoorzitter van D66 Wageningen. Student Jan-Willem Lammers staat op plek 3. Afgelopen september volgde hij Peter Veldman op als raadslid, daarvoor was Lammers al enkele jaren steunfractielid.

Op plek 4 staat een verrassende nieuwkomer. Politiek talent Maud Hulshof heeft de afgelopen maanden een snelle opmars gemaakt binnen de partij. Mede dankzij de D66 bijeenkomst 'meer vrouwen in de politiek' besloot zij deze stap te zetten. Op plek 5 staat Micha Snijder, al enkele jaren actief als steunfractielid en één van de drijvende krachten achter het Wageningse vertrouwensexperiment met de bijstand.

De top acht bestaat verder uit Laura Kaper (6), Sara Panis (7) en Machteld Vos de Wael-Brongers (8). Deze drie vrouwen zijn nieuwe gezichten in de politiek. Zij hebben in tal van andere functies waardevolle maatschappelijke ervaring opgedaan.

D66 Wageningen heeft de ambitie om in 2018 voor de derde keer op rij de grootste partij van Wageningen te worden. Gudden: "Met deze lijst laat D66 zien klaar te zijn voor de verkiezingen. Samen maken we Wageningen nog groener, liberaler en socialer."

De volledige lijst is hier te vinden: https://wageningen.d66.nl/2017/11/21/persbericht-d66-wageningen-kiest-voor-mix-ervaring-en-nieuw-talent/