• Notariaat Smit & Moormann maakte de oprichting van Change Makers Wageningen mogelijk

    medewerker Smit & Moormann notariaat

Change Makers Wageningen zet jongeren in als vrijwilliger

09-11-2018, 14:30 | Lezersnieuws | Heleen

Jongeren zijn ondervertegenwoordigd in het doen van vrijwilligerswerk als we kijken naar de gemiddelde leeftijd van vrijwilligers. Het nieuwe initiatief Netwerk Change Makers wil met de inzet van jongeren het aantal vrijwilligers uitbreiden.

Volgens een van de oprichters van Change Makers Wageningen, Heleen Markus, zijn er maar weinig jongeren actief als vrijwilliger. “Wij willen daarom jongeren inspireren en motiveren zich te verbinden aan een kwetsbare stadsgenoot. Hun inzet verbindt mensen aan elkaar en zorgt voor een afname van het aantal mensen dat zich eenzaam voelt.”

Change Makers Wageningen gaat actief op zoek naar jongeren bij (studenten)verenigingen, clubs en scholen. Het netwerk sluit aan bij talenten en interesses van jongeren zodat zij op die manier ervaren dat het doen van vrijwilligerswerk erg leuk is. Een eerste activiteit van Change Makers Wageningen was de inzet van een aantal jongeren bij de Nationale Ouderendag op 5 oktober, wensen van ouderen werden die dag vervuld.

De jonge stichting kreeg al een vliegende start, doordat het in Wageningen bekende notariaat Smit & Moormann het oprichten van een stichting formeel wilde regelen. “Zulke sponsoring maakt dat we voortvarend aan de slag kunnen met het enthousiasmeren van jongeren in Wageningen”, vertelt penningmeester David Zwaans.

Change Makers Wageningen is opgericht in samenwerking met Inspiratienetwerk TijdVoorActie, dat in veel steden jongeren vrijwilligersnetwerken heeft helpen opzetten. De jonge stichting heeft inmiddels een bestuur, de sociale media-kanalen zijn in de lucht (@changemakerswageningen), aan de website wordt hard gewerkt en de eerste projecten zijn uitgevoerd. Vanzelfsprekend zoekt Change Makers Wageningen de verbinding met bestaande initiatieven, om zo elkaar te kunnen versterken.

Bij vragen, suggesties of interesse, is Change Makers Wageningen te bereiken via info@changemakerswageningen.nl of 06 – 22 38 77 29.