• Brandweer Arnhem snoeit een oude beukenboom aan de Parallelweg te Renkum, Landgoed Quadenoord

    Jeroen Oorschot

BRANDWEER OEFENT ZAGEN OP QUADENOORD

09-01-2019, 16:45 | Lezersnieuws | Landgoed

Het Brandweerkorps Arnhem heeft al enkele jaren een samenwerking met Landgoed Quadenoord te Renkum. De brandweerlieden dienen jaarlijks "zaaguren" te maken onder leiding van een instructeur, zodat ze bij calamiteiten goed geoefend zijn. Hiervoor zoeken de instructeurs jaarlijks passende bomen.

Landgoed Quadenoord heeft deze bomen staan: door de storm omgewaaide bomen die onder spanning staan, of bomen met veel dode takken, die uit veiligheid voor de recreant gesnoeid of afgetopt moeten worden. Na aftoppen blijft de stam behouden voor spechten, boommarters, schimmels etc.

De komende weken komt de brandweer bomen vellen en snoeien. Vandaag waren zware beuken aan de Parallelweg aan de beurt: met de hoogwerker zijn de beuken van hun dode toppen ontdaan, zodat ze nog jaren als "biotoopboom" kunnen dienen.

Op deze manier zijn Brandweer Arnhem, Landgoed Quadenoord én de recreant geholpen. Mogelijk levert het werk verkeersbelemmeringen op - de Brandweer en het landgoed vragen hierbij om uw begrip.