• Cornald Maas te gast in de Boekenweek

    Nico Kroon

Boekenweek: Cornald Maas te gast in de Bibliotheek Oosterbeek

08-03-2019, 11:03 | Lezersnieuws | de Bibliotheek

Van 23 t/m 31 maart is er in de regio Veluwezoom van alles te doen rond de Boekenweek. De Bibliotheek Veluwezoom, boekhandel Meijer & Siegers uit Oosterbeek, boekhandel Jansen & de Feijter uit Velp, The Read Shop Dieren en Filmhuis Dieren hebben een gezamenlijk programma samengesteld rond het thema van de Boekenweek ‘De moeder de vrouw’. Woensdagmiddag 27 maart is Cornald Maas te gast in de Bibliotheek Oosterbeek om te vertellen over zijn boek 'Ach kind toch'.

Cornald Maas (1962) is schrijver en presentator van Volle Zalen en andere culturele tv-programma’s. Hij is commentator van het Eurovisie Songfestival. Eerder publiceerde hij onder meer Op de helft, Over de helft, Uit elkaar, Trotse ouders, Verlies en Duizend vragen heb ik over de dood.

Ach kind toch

Sinds hij het huis uitging ontving Cornald Maas honderden brieven van zijn moeder, waarin zij hem schrijft over haar leven, haar dilemma’s en zorgen. Aan de hand van deze unieke correspondentie en zijn eigen herinneringen, vertelt Maas het verhaal van een vrouw die, opgegroeid in een eenvoudig milieu in een andere tijd, er alles aan doet om zich te ontwikkelen. Ach kind toch is ook het grotere verhaal van moeders (en vaders) die niet het leven konden leiden dat ze in andere tijden en omstandigheden misschien wél zouden hebben geleid, maar die hun kinderen de kans gaven uit te vliegen.

Een voor iedereen herkenbaar verhaal over pieken en dalen in een mensenleven, over ouder- en moederschap, familie, liefde, scheiding en hereniging, verlies van dierbaren, en het onvermijdelijke eigen naderende einde – over alles wat zich in een ‘gewoon’ maar bijzonder mensenleven aandient.

Toegangskaarten

De lezing van Cornald Maas is op woensdag 27 maart van 14.30 tot 16.30 uur in de Bibliotheek Oosterbeek. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek Oosterbeek en via www.bibliotheekveluwezoom.nl/agenda. Kosten: € 5,00 voor leden van de bibliotheek en € 7,50 voor niet-leden.

Meer over de Boekenweek en het programma: www.bibliotheekveluwezoom.nl/boekenweek