Benefietborrel voor de Eurijn op het Ecodorp

11-01-2019, 01:33 | Lezersnieuws | Erik

Op donderdag avond 17 Januari kan iedereen op de Scheidingslaan 1 terecht voor een hapje en een praatje. Het Ecodorp opent vanaf 18 uur haar deuren. Gewoon geld kan worden omgezet in circulair geld voor de Eurijn campagne van het komende jaar. De rocket-mass-heater zal de hele avond aan staan voor een warme en optimistische sfeer.

In Wageningen hebben ongeveer 60 particulieren, 30 bedrijven en 10 winkels een Eurijn rekening. De totale hoeveelheid circulair geld in Nederland groeit en wordt steeds vaker uitgegeven. In de grote steden pakt het B2B netwerk circulair geld sneller op dan in Wageningen. Het Eurijn team zoekt naar middelen om gratis Eurijn rekeningen aan het Wageningse bedrijfsleven te geven.

Landelijk komt er onderzoek naar dit nieuwe geld op gang. Utrecht wil onderzoeken wat de impact van circulair geld is op duurzaamheid, Alkmaar de relatie van circulair geld met onderwijs en Rotterdam de impact van circulair geld op de sociale cohesie in de wijk. De gemeente Wageningen is gevraagd een interesse verklaring voor dit onderzoek te tekenen. Wethouder Dennis Gudden heeft gemeld dat de gemeente dit onderzoek steunt.

Erik Groen heeft vorig jaar veel op straat gestaan voor de Eurijn. Naast positieve reacties hoorde hij ook: ‘te veel gedoe’, ‘ik koop al lokaal’, ‘ik heb geen smartphone’ of ‘ik zou het liefst ruilen zonder geld’. Volgens de Wageningse kunstenaar is het waardevol dat we tussen verschillende digitale ruilmiddelen kunnen kiezen. Hij wil af van perverse prikkels in de economie en benadrukt de spelregels van geld. Erik’s advies: Maak maandelijkse een vast bedrag over naar je Eurijn rekening en ontdek Wageningen opnieuw.