• STWJUN-team o.l.v. coach Harm Smit verdient tweede prijs bij Stedentoernooi

    Martine Margadant

Baanrecord pupillenschaatsers STW tijdens Stedentoernooi Nijmegen

25-03-2019, 13:01 | Lezersnieuws | Harm

Tijdens het Stedentoernooi, waar Het Wageningenjuniorenteam (IJzersterk en STW) een prachtige 2de plaats veroverde, zijn er weer een tal van Persoonlijke Records gevallen. Het team bestond onder trainer-coach Harm Smit traditiegetrouw uit junioren, dit jaar aangevuld met maar liefst drie pupillen Marit van Keulen, Marit Braakhuis, Marijn Groenevelt, Amar Landman (allen DPA). Jouke van der Veen, Simone Metselaar, Eva Vogelezang en Hanneke Goud waren de geselecteerde junioren. Het team werd verder aangevuld met IJzersterk-rijder Titus Kruyssen. 
Zichzelf sprinter noemende Jouke reed voor het eerst in zijn schaatscarriers onder de 2.20 op de 1500m: 2:19.55. Marijn Groenevelt (DPA) reed 1:57.68 op zijn eerste 1000m terwijl Marit van Keulen daar 2:00.44 voor nodig had. De laatsten reden ook al een PR gereden op de 500m. Marijn: 58.16 en Marit 56.49. Na de gebruikelijke afstanden, leken het team genoegen te moeten nemen met een derde plaats.

Dankzij een opmerkelijke ploegenachtervolging (3:05.27) klom het STWJUN-team in het slot van de avond echter van de 3de naar een 2de plaats in het eindklassement achter de winnaars van die avond: NSV-Nijmegen. De achtervolging van Jouke, Eva en Titus zag er strategisch en vloeiend uit. Deze geweldige prestatie onderstreepte nog eens de goed sfeer en hechte band die bestaat binnen  het team, dat sinds kort gekleed gaat in hun eigen STWJUN-teamkleding. 
 

De pupillen Marit van Keulen, Marit Braakhuis en Marijn Groenevelt reden eveneens een schitterende tijd tijdens hun ploegenachtervolging. 4:10.68. Dat betekende een officieus baanrecord en tevens een officieus STW-clubrecord voor gemengde pupillenteams.