• UItzicht Odensehuis Wageningen

  • Odensehuis zomers genieten

Activiteiten Odensehuis Gelderse Vallei in de maand oktober

27-09-2015, 23:46 | Lezersnieuws | Odensehuis Gelderse Vallei e.o.

Berichtgeving en uitnodiging namens het BESTUUR van het ODENSEHUIS Gelderse Vallei e.o.

Een jaar geleden opende wethouder Lara de Brito samen met een van de participanten het Odensehuis: ontmoetings -en informatiecentrum voor mensen met geheugenklachten, beginnende dementie en hun naasten aan de Hesselink van Suchtelenweg 6B te Wageningen.

Ieder uur krijgt iemand in Nederland dementie. Het is een sluipende en slopende ziekte. In de eerste fase van de ziekteproces is er nog niet veel aan de hand. Toch stort je wereld in, zit je vol vragen en heb je behoefte aan steun van lotgenoten. Voor die groep van mensen heeft een aantal burgers van Wageningen eind 2013 het Odensehuis opgericht. Het is het tijd voor een hernieuwde ontmoeting.

We willen van harte uitnodigen voor de onderstaande activiteiten van het Odensehuis:

•De opening van de tentoonstelling 'Kunst van het Vergeten' op 7 oktober a.s. (16.30 -17.30 uur) door burgemeester van Rumund in de bibliotheek van Wageningen.

•Het Odensehuis Event met als thema "Zie de mens, vergeet dementie", met medewerking van ADELHEID ROOSEN theatermaker, op 15 oktober a.s.(van 13.15-16.30 uur) in de Arboretumkerk van Wageningen.

Het Event is de eerste in een reeks van jaarlijkse ontmoetingen op initiatief van het Odensehuis, waarin de mens zelf en de ontmoeting tussen mensen centraal staat, in plaats van de ziekte dementie. U maakt er nader kennis met de visie, werkwijze, praktijk en plannen van het Odensehuis.

Aanmelden graag voor 5 oktober. E: post@odensehuisgelderland.nl. Bellen kan ook: M: 06-43890432 (Louisa Bosker, coördinator Odensehuis), bereikbaar op werkdagen van 9.00-17.00. uur. Zie voor meer informatie de bijlagen en onze website : www.odensehuisgelderland.nl.