• Damespaar Emie en Mirre Hoogteijling

    Eveline van Maanen

Acroduo Hoogteijling uit Renkum naar halve finales Nederland

21-05-2016, 17:40 | Lezersnieuws | Eveline van Maanen

Het Acroduo Amie en Mirre Hoogteijling heeft afgelopen zaterdag deelgenomen aan de halve finales in Nederland. Deze werden gehouden in Zwolle.

Het duo is al vanaf afgelopen januari middels allerlei plaatsingswedstrijden bezig om zover te komen. Tijdens deze regio en districtswedstrijden hebben ze velen achter hun gelaten en steeds een ticket weten te bemachtigen om een ronde verder te komen. Meerdere medailles hebben ze met dit traject dan ook weten binnen te halen. Het duo wat wekelijks traint bij Kracht en Vriendschap, neemt hun sport zeer serieus en slaan geen training over in de gymzaal aan de Maatweg in Renkum. "En thuis trainen we verder op de vrije uurtjes", aldus de zusjes Hoogteijling.

Het duo heeft een goede en strakke oefening laten zien aan het 9-koppige jurypanel met een mooie score van 24.700 wat hen een 10e plaats opleverde. "Helaas zijn we niet tot de Nederlandse Kampioenschappen gekomen, maar we hebben echt ons best gedaan", aldus de zusjes.

Met gemixte gevoelens sluiten ze het seizoen af, maar wat overheerst is tevredenheid over hoe ver ze dit seizoen zijn gekomen.

Wilt u ook eens een les acrogym bijwonen? Kijk dan op www.svkv.nl