• Remco, Elianne, Erik en Anna van de Buurtsafari plakten eind februari deze buurtsafari-oogjes in de Sahara, een guerilla kunst aktie om alvast nieuwsgierig te maken.

    Rike van der Wiel

31 maart Op Buurtsafari met Waterlanders in de Sahara

09-03-2019, 12:33 | Lezersnieuws | Remco

Buurtsafari op hoogste punt Wageningen

 

Op 31 maart maakt de bekende groep Waterlanders een Buurtsafari in Wageningen. Deze vierde Wageningse Buurtsafari wordt een dorstige wandeling vol verrassingen in de Sahara. Aanvang: 15:00 uur, zie www.buurtsafari.nl

 

traditie

“Buurtsafari’s zijn een traditie in Wageningen”, vertelt Bart Heijnemans, artiest van Waterlanders. “In de Benedenbuurt, de Nude en Pomona kwamen 200 mensen. Het is een succesformule: een feest voor de buurt, waar bewoners elkaar ontmoeten. Het begint met een theatrale wandeling, waarbij je nieuwe plekken ontdekt en een nieuwe kijk op bekende plekken krijgt. Daarna is er een hapje en drankje.” 

 

Sahara

De Buurtsafari wordt gemaakt samen met buurtbewoners, speciaal voor de wijk Sahara, ook wel bekend als “De Hamelakkers”. Anna van Diepen over deze buurt: “In deze wijk weten mensen afval scheiden tot kunstvorm te verheffen, hebben we ontdekt. Daar maak ik een dansstuk met kinderen van de Zwanenridder over. ACV ondersteunt ons daarbij.” Eric Langendoen vervolgt: “we gaan in deze wijk previews geven van ons komende Oerol stuk Eindgebruiker, dat over onze relatie tot technologie gaat. In deze wijk is energietransitie een uitdaging, omdat er veel oude huizen in privé eigendom zijn. Daar gaan wij speels mee aan de haal voor de inhoud van de scenes.”

 

Waterlanders spelen thuis

De Wageningse Waterlanders zijn beroemd van theater- en kunstspektakesl op festivals zoals Oerol en de Karavaan. Buurtsafari’s maken ze samen met en voor bewoners van hun eigen stad. Inmiddels een mooie traditie die je niet moet missen. Meer info: www.buurtsafari.nl