11e aflevering Beelden op de Berg 'Zomersneeuw' van start

10-03-2017, 08:50 | Lezersnieuws | BOB

Hoewel het nog ver weg lijkt, zijn de voorbereidingen voor de 11e tentoonstelling 'Beelden op de Berg' volop aan de gang. Afgelopen week is het bidbook met alle plannen aan wethouder Lara de Brito en voorzitter Raad van Bestuur WUR Louise Fresco aangeboden.

Samen met curator Flos Wildschut is een prachtig programma opgezet onder de titel 'zomersneeuw', met als thema 'Eeuwige verjonging'. De tentoonstelling valt dan ook samen met het honderdjarig bestaan van Wageningen Universiteit in 2018.

Van maart tot juni 2018 zijn er allerlei activiteiten op de Campus. Een drietal kunstenaars zal op die plek allerlei activiteiten gaan ontwikkelen. Met de leerlingen van het basisonderwijs wordt een apart project opgezet waarvan de resultaten op de Campus te zien zullen zijn. Voor het voortgezet onderwijs is een volstrekt uniek project in voorbereiding waarbij leerlingen samen met ouderen eigen tentoonstellingen over het thema gaan organiseren.

Vanaf juni tot september is er de traditionele "Beelden op de berg" tentoonstelling in het arboretum Belmonte. Elf kunstenaars gaan hier speciaal voor deze tentoonstelling nieuwe kunstwerken creëren. Ook hier zal een en ander gelardeerd worden met speciale manifestaties. Kijk voor meer informatie op www.beeldenopdeberg.nl