• Kunstwerk 'Pit' van Karin van Dam.

    Daphne de Bruijn

Zomersneeuw van Beelden op de Berg opent z

10-06-2018, 19:42 | Lezersnieuws | Harry Harsema

Datum:

maandag 16 september 2024, 15:00

Locatie:

Generaal Foulkesweg 94A
Arboretum Belmonte
Wageningen

Aanstaande zaterdag 16 juni wordt de nieuwste editie van Beelden op de Berg geopend. Met als titel ?Zomersneeuw? heeft curator Flos Wildschut tien beeldende kunstenaars uitgenodigd werk te maken voor het Belmont Arboretum op de Wageningse Berg. En inmiddels staan ze klaar: het bloeiende labyrinth van de Eaneas Wilder, de manshoge ?Pit? van Karin van Dam? en het bijzondere vloerkleed van Kizan Freijsen, om maar enkele van de werken te noemen.

Het thema Eeuwige verjonging inspireerde de kunstenaars tot uiteenlopende werken. Sjoerd Buisman, al voor de derde keer aanwezig op een tentoonsteling van Beelden op de Berg, zocht het in cyclische beelden, gemaakt van snoeihout. En de Fransman St?phane Couchy maakte een bewegende constuctie die reageert op de zon. Beweging, cycliciteit en de kracht van de natuur zijn de terugkerende elementen in deze tentoonstelling. Maar elk op een eigen en verrassende wijze uitgevoerd. In het nieuwe paviljoen, dat met de tentoonstelling in gebruik wordt genomen, worden worden ook werken getoont van kinderen van de basisscholen die hun eigen ?Levensbomen? maakten. Leerlingen van Pantarijn en ouderen van het Odensehuis maakten tenslotte met elkaar een geheel eigen tentoonstelling rond het thema.

De tentoonstelling wordt zaterdagmiddag 15.00 uur geopend door burgemeester Geert van Rumund, Gelderse gedeputeerde Josien Meijers en Louise Fresco, bestuursvoorzitter van Wageningen University & Research. De Wageningse Charley Marie zal voor een muzikale omlijsting zorgen. Iedereen is welkom!
De tentoonstelling duurt tot en met 23 september. Tijdens die periode zijn er ook speciale evenementen, zoals dichtersmiddagen en een avond met verhalen van Eva Luna. Iedere zondagmiddag is er om 14.00 uur een rondleiding. Voor meer informative Zie www.beeldenopdeberg.nl