• Houvast. Iedereen is ernaar op zoek. Volgende week donderdag een lezing over zingeving.

    Remonstranten

Zinverlies is geen ramp - lezing in de serie 'Houvast'

08-11-2017, 14:30 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 16 november 2017, 20:00 tot 22:00

Locatie:

Wilhelminastraat 10, Oosterbeek
Remonstrantse kerk Oosterbeek
Oosterbeek

Komende donderdag 16 november houdt Prof. Dr. Frans Maas de lezing 'Zinverlies is geen ramp'. Aan de hand van lessen van grote christelijke mystici zal hij zich afvragen hoe ernstig een crisis in de zingeving is. De lezing wordt gehouden in de Remonstrantse kerk Oosterbeek, Wilhelminastraat 10, van 20 tot 22 uur. Toegang 7,50 euro voor leden en vrienden en 10 euro voor anderen. De lezing is onderdeel van de serie 'Houvast' rond het jaarthema van de Remonstranten, een vrijzinnige stroming in het christendom.

Rond het jaarthema 'Houvast. De vraagkant van het bestaan' zijn er in het najaar drie avondlezingen. De lezingen vinden plaats in de remonstrantse kerk van 20.00 tot 22.00 uur. Het is niet noodzakelijk de hele cyclus van drie avonden te volgen; je kunt ook een of meer afzonderlijke avonden meemaken. Aanmelden is niet nodig. De toegang bedraagt € 7,50 voor leden en vrienden en € 10 voor anderen.

Op donderdag 19 oktober 2017 is de reeks geopend door dr. Koen Holtzapffel. Hij is theoloog en remonstrants predikant in Rotterdam en hij schreef een boek rond het nieuwe jaarthema van de remonstranten, dat na de zomer van 2017 zal verschijnen. In dat boek verkent hij ons zoeken naar houvast in het leven, in de vragen die wij stellen naar zingeving en verbondenheid.

Donderdag 16 november 2017 spreekt prof. dr. Frans Maas over 'Zinverlies is geen ramp. Getuigen uit de mystiek'. Frans Maas promoveerde bij Edward Schillebeeckx, doceerde aan de universiteiten van Tilburg en Utrecht en is emeritus hoogleraar spiritualiteit aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij publiceerde over christelijke spiritualiteit en mystiek. Aan de hand van de lessen van grote mystici uit de christelijke traditie zal hij zich afvragen hoe ernstig het is wanneer wij een crisis in de zingeving doormaken.

Op donderdag 14 december 2017 sluit prof. dr. Peter Nissen de reeks af. Hij is een van de twee predikanten van de remonstrantse gemeente Oosterbeek en hoogleraar Spiritualiteitsstudies aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij zal ons zoeken naar zin, samenhang en betekenis verkennen onder de titel 'Zin zoeken, zin geven, zin ontvangen.'