Wageningen kleurt rood voor Provinciale brandweerwedstrijden

22-02-2018, 23:00 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 17 maart 2018, 07:45 tot 17:30

Locatie:

Marijkeweg 25, Wageningen
Brandweerkazerne Wageningen
Wageningen

Op zaterdag 17 september organiseert Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden post Wageningen brandweerwedstrijden. Het gaat om de provinciale wedstrijden in de klassen TS-HD en 112. Deelnemende ploegen doorlopen een vooraf bedacht scenario van een incident . Per klasse gaan 10 ploegen met elkaar de strijd aan voor een plek in de gewestelijke ronde. Daarvan gaan later de beste ploegen weer door naar de landelijke finale.

Wat gaat er gebeuren?

Brandweer Wageningen organiseert, in samenwerking met het ABWC, een oefening die geldt als provinciale wedstrijd. Twintig korpsen uit de hele regio krijgen hiervoor een zeer uitdagend en nog geheim scenario voorgeschoteld. Het korps dat het meest veilig, effectief en snel het incident afrond wint de wedstrijd. Hiervoor is een oefening uitgezet op een nog geheime locatie.

Doordat er 20 ploegen deelnemen zullen verspreid over de hele dag verschillende brandweervoertuigen te bewonderen zijn op hun route van en naar de locatie van het incident.

Kom kijken. De wedstrijden vinden plaats vanaf 07.45 tot ongeveer 17.30 uur. Wil je komen kijken bij de brandweerwedstrijden dan ben je van harte welkom bij de brandweerkazerne Wageningen, bezoekadres Marijkeweg 25 in Wageningen. Vanaf daar word je doorverwezen naar de wedstrijdlocatie.

Om het eerlijk te houden voor alle deelnemers het vriendelijk verzoek om geen foto's van de vaardigheidstoets op social media te plaatsen tot de prijsuitreiking.