• De Familie van Nielie

    Laura Luca
  • Jade Olieberg in de rol van tienerdochter Pam

    Laura Luca

Vierluik over splinternieuw samengesteld gezinin Theater Junushoff Wageningen

16-01-2018, 17:00 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 2 februari 2018, 19:15 tot 20:45

Locatie:

, Wageningen
Theater Junushoff
Wageningen

Theatergroep Kwatta komt met een bijzonder project: een serie van vier voorstellingen over een splinternieuwe samengestelde familie. Een spannend familie avontuur dat je vier jaar lang op de voet kunt volgen. Vrijdag 2 februari 2018 is het eerste deel De Familie van Nielie barst van liefde om 19:15 te zien in Theater Junushoff in Wageningen.

In de splinternieuwe Familie van Nielie is alles mogelijk. Maar wat als er iets misgaat? Als dochter Pam verdwijnt, de kattenmaffia opduikt, de filosoof zijn hoofd door een raam steekt, en er tussen al dat nieuwe soms iets ouds en verdrietigs oppiept… Dan barst de Familie van Nielie van liefde soms bijna uit elkaar. "Het is iets waar veel ouders, stiefouders en hun kinderen mee worstelen. Het smeden van een nieuw gezin en hoe leuk, maar ook hoe énorm ingewikkeld dat kan zijn.", aldus regisseur en artistiek leider Josee Hussaarts.

Het eerste deel van De Familie van Nielie komt van de pen van Josee Hussaarts. Ieder jaar neemt een andere schrijver het stokje over en in elk deel wordt samengewerkt met een ander muziekensemble. In dit eerste deel werkt Kwatta samen met het Nationaal Jeugd Orkest.

De Familie van Nielie barst van liefde maakt kans op de Zapp Theaterprijs 2018, de landelijke publieksprijs voor jeugdtheater. De Familie van Nielie is een muziektheater voorstelling voor de hele familie, vanaf 6 jaar. Tickets en info via www.kwatta.info

Tekst en regie: Josee Hussaarts - Dramaturgie: Cecile Brommer - Componist: Rogier Bosman - Spel: Gustav Borreman, Joost Dekker, Suzanne Heijdra, Korneel de Francq, Marieke van Leeuwen, Roben Mitchell, Jade Olieberg, Lieneke Le Roux, Lena Stallinga - Musici: Jordi Rouschop, Fabian Vos, Jeroen Oosterwijk, Julie Frøystein (Nationaal Jeugd Orkest) - Decor & kostuums: Barbara Kroon - Poppen: Siem van Leeuwen