Unieke kans voor muziekdocenten in gemeente Renkum

22-10-2017, 22:10 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 14 november 2017, 09:30 tot 12:00

Locatie:

Van Ingenweg 2, Renkum
Kind & Meer, Renkum
Renkum

Muziekdocenten in de gemeente Renkum krijgen de kans om zich te professionaliseren op het gebied van lesgeven aan leerlingen met autisme door deel te nemen aan het project Muziek en Meer. Dit project is ontstaan uit een samenwerking tussen praktijk Kind & Meer en muziekschool Ritmiek Muziek. Kind & Meer is een praktijk voor gezin en opvoeding. De praktijk heeft onder meer specialisten op het gebied van autisme. Ritmiek Muziek, muziek- en dansschool in de gemeente Renkum, vond het tijd voor een stuk verdieping wat betreft lesgeven aan leerlingen met autisme. En zo is een mooie samenwerking ontstaan. 'We vinden het belangrijk dat alle leerlingen bij ons terecht kunnen en zich prettig voelen. Wij vragen dan ook van de docenten om zich aan te passen aan de leerling. Het is fijn dat we op deze manier ook de docenten kunnen ondersteunen op dit gebied', aldus Mariska Aalders, eigenaar van Ritmiek Muziek.

Samen hebben de partijen besloten om het project, gesteund door de gemeente Renkum, in te zetten voor alle muziekdocenten in de gemeente Renkum. Kind & Meer en Ritmiek Muziek roepen daarom alle muziekdocenten die les geven in de gemeente Renkum op om zich aan te melden.

De eerste bijeenkomst staat gepland op dinsdag 14 november 2017 van 9:30 tot 12:00 uur in Renkum. In totaal worden 6 bijeenkomsten gegeven in een tijdsbestek van 1,5 jaar. In een later stadium kunnen docenten worden gecoacht op de werkvloer. Deelname is gratis.

Meer informatie is te vinden op www.ritmiekmuziek.nl.

Muziekdocenten kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen aan info@ritmiekmuziek.nl