• De jagermannen

    Peter Bloemhard
  • Een romatische tafereel in het prieel

    Peter Bloemhard

Toneelvereniging WDT speelt de familievoorstelling Lang en Gelukkig

31-03-2016, 18:50 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 8 april 2016, 14:30 tot zondag 24 april 2016, 14:30

Locatie:

Wageningen

Wageningse toneelvereniging WDT speelt 'Lang en Gelukkig', een familievoorstelling

van Don Duyns. Vrij naar Ro theater.

Op de verjaardag van opa belandt een hele familie plotseling in een wel heel bijzonder sprookje.. Dit leidt tot hilarische taferelen.

Lukt het de koningin een leuk meisje voor haar zoon, Prins Roderick van Oranje Nassaukade te vinden, of kan Willy Hoenderdos voorkomen dat zijn Roderick uitgehuwelijkt wordt? Is er toch ware liefde tussen Assepoester en de Prins? Of nee, tussen Assepoester en de Baron? Of staat Irma Zonderboezem dit in de weg? Hoe loopt het af met de relatie tussen Roodkapje en de Wolf?


Zo was het sprookje van Assepoester, maar dan net even anders!

WDT speelt dit jaar een familievoorstelling, een primeur in de 108 jarige geschiedenis van de vereniging. De voorstelling gaat vrijdag 8 april in première en zal ook op 9, 16,17, 22 en 24 april worden opgevoerd.

Omdat het een familie voorstelling is beginnen we wat vroeger dan gebruikelijk en mogen kinderen voor een lagere prijs naar binnen. Op zondag 17 en 24 april spelen we een matinee. De voorstelling duurt ongeveer 70 minuten.

Lang en Gelukkig, geschreven door Don Duyns, werd in 2007 voor het eerst opgevoerd door het Ro theater en werd zeer enthousiast ontvangen door het publiek en de pers. Don Duyns heeft theaterwetenschappen gestudeerd in Amsterdam en heeft een groot aantal toneelstukken geschreven, waaronder Lang en Gelukkig.

Wegens groot succes is het stuk ook verfilmd en in première gegaan op 14 oktober 2010. In navolging van dit alles, is het toneelstuk in december 2013 opnieuw op de planken gebracht, wederom door het Ro theater.

Nu hebben wij als WDT onze tanden erin gezet!

Regie: Celine Hoex

Spel: Arnold Bregt, Karlijn Eggens, Lambert van Gils, Marieke Griffioen, Niek Koning, Bartje Schaake, Lisanne Schoneveld, Jip Siebenheller, Marnix Rosbach, Merel Rot, Henk Vink, Lineke Vissers en Ine Wiebenga

Licht: Titus de Jong

Productie en geluid: Fenna Arnoldussen

Productieleiding: Lineke Vissers

Speeldata: 8, 9, 16 en 22 april (aanvang 19.30 uur) en 17 en 24 april (aanvang 14.30 uur).

Entree: volwassenen €10 en kinderen tot 14 jaar €5

Theater de Wilde wereld,

Burgtstraat 1,

6701 Wageningen

Reserveren via www.wdttoneel.nl of bel 06-21538382