• Pianist Maarten van Veen

    Anne Meyer

Theaterconcert over Tchaikovsky

02-08-2018, 10:27 | Lezersnieuws | Johan Kloosterboer

Datum:

vrijdag 10 augustus 2018, 00:00

Locatie:

Generaal Foulkesweg 94A
Arboretum Belmonte
Wageningen

Schrijver en verteller Rien Schraagen en pianist Maarten van Veen (foto) spelen vrijdagavond 10 augustus in het Belmonte Arboretum in Wageningen tijdens het Hortus Festival het theaterconcert De dood van Pyotr Ilyich. Het concert is gebaseerd op Schraagens gelijknamige en fascinerende roman over het leven en de dood van componist Tchaikovsky. ?s Middags staat er een concert met de Russische pianiste Dina Ivanova op het programma. Vorig jaar won zij de derde prijs tijdens het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours. In Wageningen speelt zij natuurlijk werken van Liszt maar ook Schubert en Wagner staan op het programma.

Thema van deze vijftiende editie van het Hortus Festival is De Dood spreekt. De dood is al eeuwenlang een grote inspiratiebron voor talrijke componisten en dat heeft prachtige muziek opgeleverd.

Componeren voor kinderen Voor kinderen is er de componeerworkshop De Muziekfabriek. Onder leiding van professionele musici gaan de kids al knippend en plakkend aan de slag met het combineren van klassieke -en kindermuziek. Alles mag en alles kan!

Conservatoriumstudenten verzorgen vanaf 11.00 uur miniconcerten voor de bezoekers van het Belmonte Arboretum.

Hortus Festival | Week 3 Vrijdag 10 augustus 2018 Belmonte Arboretum, Generaal Foulkesweg 94a, Wageningen Kaartverkoop & Informatie: www.hortusfestival.nl