• Reizende groepsexpositie 'Enkele reis Nergens?'

    Gelske Kwikkel

Tentoonstelling 'Enkele reis Nergens?'

11-10-2018, 11:53 | Lezersnieuws | Annie van Gansewinkel

Datum:

vrijdag 26 oktober 2018, 16:00 tot zondag 11 november 2018, 17:00

Locatie:

Postbus 1
Binnenstad
Wageningen

Reizende groepsexpositie Enkele reis Nergens?

Met een hoop bombarie arriveren ze vrijdag 26 oktober om 16:00 in de bblthk: 22 kunstenaars en hun koffers. In die bagage houden zich kunstwerken schuil die horen bij de expositie Enkele reis Nergens? Deze reizende groepsexpositie wordt georganiseerd door het Platform Beroepskunstenaars Wageningen.

In drie opeenvolgende weekenden staan de koffers opengeklapt en uitgestald op drie verschillende locaties in de stad. De expositie verplaatst zich van de bblthk in het eerste weekend (26 en 27 oktober) naar Helin?, Wikkel en Matser in het tweede weekend (2, 3 en koopzondag 4 november), om tot slot te eindigen in het Koetshuis van het Belmonte Arboretum (10 en 11 november). De kunstenaars uit Wageningen en omgeving lieten zich inspireren door de ondertitel ?Ik ga op reis en ik neem mee?? en zullen het publiek met verschillende disciplines en invalshoeken verrassen met hun bagage.
Wie wil weten hoe de kunstwerken of de idee?n daarvoor ontstaan zijn, kan een kijkje nemen bij de gratis Salon die op zaterdag 10 november plaatsvindt tijdens het laatste expositieweekend in het Arboretum. Deze bijeenkomst vangt om 14:00u aan en stelt een aantal kunstenaars in de gelegenheid een paar woorden te wijden aan wat er in zijn of haar koffer te zien is. Het belooft een dynamische tentoonstelling te worden.

www.beroepskunstenaars.nl