• SESARA | Mindfulness&Coaching

    Raymond Wiggers

Stress training? Controleer de trainer!

06-12-2017, 16:41 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 8 januari 2018, 15:56 tot vrijdag 12 januari 2018, 15:56

Locatie:

Eekwal 53 95, Renkum
Renkum
Renkum

Je leest nu bijna iedere dag in de krant over stress en burn-out. Er worden zelfs TV programma's over gemaakt. Stress en burn-out wordt steeds meer een business. Helaas zie je ook vaak dat niet gekwalificeerde trainers de 8-weekse MBSR (mindfulness based stress reduction) training aanbieden. Het is daarom goed dat de zorgverzekeraars, in samenwerking met de beroepsverenigingen, kwaliteitseisen stellen aan de trainer. Voldoet een trainer niet aan de eisen dan wordt de training niet vergoed.

Als je van plan bent de training te gaan volgen let dan goed op of je te maken hebt met een gekwalificeerde trainer. Volg je de training bij een categorie 1 trainer van de VMBN dan weet je dat je te maken hebt met een trainer die een gedegen opleiding heeft gehad en ook het officiële 8-weekse mindfulness programma mag geven. Wetenschappelijk is bewezen dat deze training je helpt bij stress, burn-out klachten, als je hoog sensitief bent maar ook als je bewuster wilt leven en ontspannen.

In de eerste week van januari 2018 kan je ook weer op diverse dagen starten met de 8-weekse mindfulness.

Raymond Wiggers | Categorie 1 MBSR Trainer

Tip!: Een aantal zorgverzekeraars vergoeden de training dus let daar op als je van plan bent een andere zorgverzekering af te sluiten. Zie https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness