• Bloeinde wilgen

    Sonne Copijn

Stilstaan bij… water, wilgen en bijenWandel workshop op 25 maart in de uiterwaarden van Wageningen

20-03-2017, 12:01 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 25 maart 2017, 14:00 tot 18:00

Locatie:

, Wageningen
Haven
Wageningen

Wandelworkshop op 25 maart in de uiterwaarden van Wageningen met Li An Phoa van Spring College & imker Sonne Copijn van Bijen & Bedrijf

Wanneer de eerste warmte terugkeert in het vroege voorjaar en de bijen voor het eerst uitvliegen, voeden zij zich met de wilgenstuifmeel en nectar. Met dit krachtvoer bouwen honingbijen, hommels en wilde bijen hun nieuwe volk op. Samen met imker, Sonne Copijn en Li An Phoa van Spring College die haar missie is gestart om toe te werken naar drinkbare rivieren, wandelen we door de uiterwaarden van Wageningen, een deel van het Nederlandse rivierenlandschap. We staan stil bij de wilgen en het water. Wat leren wij als we door de ogen van de bijen kijken? En wat kunnen wij bijdragen aan drinkbare rivieren?

We buigen diep door onze benen, kijken nauwkeurig naar de levensvormen van de wilgen en volgen het water. Door samen stil te staan bij de rivier, het landschap, de bomen en de bijen, ontwikkelen we een inspirerernde manier van waarnemen. Via de wilg, de ogen van de bij en de visie van drinkbare rivieren, ontdekken we nieuwe inzichten over de seizoenen, het leven en onszelf.

Voor meer informatie en aanmelden:

www.bijen-en-bedrijf.nl/our-events/workshop-stilstaan-bij/