• Ontmoet een andere leefwereld

    Dienke Groenhout

Stad vol VerhalenOntmoet een andere leefwereld

13-02-2018, 15:51 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 10 maart 2018, 13:30 tot 15:30

Locatie:

Stationsstraat 2, Wageningen
bblthk
Wageningen

Een stad is vol verhalen. Grote verhalen, kleine verhalen, meeslepende of grappige verhalen. Iedereen heeft een verhaal. De meeste verhalen kennen we niet en als we een verhaal willen beleven kijken we een film of lezen een boek. Maar op deze middag worden de verhalen verteld van de mensen om ons heen. Een stad vol verhalen is een vervolg op Stappen met Strippen en is een samenwerking van De Maakfabriek, Humanitas Tandem en THUIS.

Op zaterdag 10 maart krijg je de kans om bij de bblthk 'live' een verhaal te lenen van iemand, waar je normaal niet snel mee zou praten maar waar je wel nieuwsgierig naar bent. Durf jij eigenlijk te vragen waarom die man een rok draagt? Hoe het voelt als je stemmen hoort in je hoofd? Of waarom iemand niet naar buiten durft?

Op deze middag kun je verhalen lenen van mensen die deze graag met je delen en die je al deze vragen mag stellen.

Er zijn 10 mensen die hun verhaal met je willen delen en je vragen graag willen beantwoorden. Dit zijn mensen die in het dagelijks leven vaak een label opgeplakt krijgen waar vooroordelen aan gekoppeld zijn. Dit is je kans om een andere leefwereld te ontmoeten en in contact te komen met iemand die hoog gevoelig is, angststoornissen heeft, autistisch is, als man graag vrouwenkleding draagt, PTSS heeft, in een rolstoel zit, blind is of manisch depressief is. Laat je verrassen en inspireren door hun verhalen en je vooroordelen smelten.

Door hun verhaal te horen kun je zien dat dit allemaal hele inspirerende mensen zijn die je een veel beter verhaal kunnen vertellen, dan het label dat zij vaak opgeplakt krijgen.

Kom naar de bblthk op de Stationsstraat 2 in Wageningen. Je kunt tussen 13:30 en 15:30 binnenlopen en verhalen lenen.