Sint Maartenoptocht Bernulphus

15-10-2018, 15:45 | Lezersnieuws | Jos Erkens

Datum:

vrijdag 9 november 2018, 18:30 tot 20:00

Locatie:

Utrechtseweg 129
Oosterbeek
Hoog en Laag

Grote Sint-Maarten-Lampionoptocht in en rond Bernulphuskerk Oosterbeek.

Op vrijdag 9 november a.s. om 18.30 uur wordt met de kinderen uit Oosterbeek weer het feest van Sint Maarten gevierd in en rond de Bernulphuskerk te Oosterbeek.

Eerst wordt het aloude verhaal van Sint Maarten gespeeld. In 397 werd bisschop Martinus van Tours begraven. Martinus gaf als soldaat de helft van zijn mantel aan een bedelaar. Hij werd vervolgens monnik en later bisschop van Tours.

Na het spel gaat, onder muzikale begeleiding van Scouting Huissen, de grote tocht beginnen. Het wordt zeker een grote optocht! Ook wordt ook dit jaar weer een bezoek gebracht aan het verzorgingshuis ?Overdal?.

Vroeger was Sint Maarten een echt bedelfeest, bedoeld om vlak voor een lange winter nog zoveel mogelijk etenswaar te hamsteren. Daarom deed niet iedereen graag mee aan het evenement. Pas sinds de jaren ?30 van de vorige eeuw doet iedereen mee, ongeacht geloof of achtergrond, en is het een gezellig volksfeest.

We rekenen op veel kinderen, maar ook vaders, moeders , oma's en opa's.

Neem allemaal je eigen lampion mee!

Iedereen is welkom!

wie?: Evenementencommissie Bernulphuskerk Oosterbeek wat?: Grote Sint-Maarten-Lampionoptocht waar?: In en rond de Bernulphuskerk Oosterbeek wanneer?: Vrijdag 9 november a.s., 18.30 uur