• Quinten (l) en Merel (r)

    Scouting OPV-Schoonoord

Scouting Boeken- en Rommelmarkt

05-04-2018, 21:04 | Lezersnieuws | Marlene Minderhoud

Datum:

zaterdag 21 april 2018, 10:00 tot 15:00

Locatie:

Raadhuisplein
Raadhuisplein
Oosterbeek

Zaterdag 21 april is de grote boekenmarkt van Scouting OPV-Schoonoord van 10:00 - 15:00 uur op het Raadhuisplein in Oosterbeek. Op de grote markt worden behalve boeken ook cd's, dvd's, platen, planten/stekjes, koffie/thee en wat lekkers verkocht. De jeugdleden hebben elk een halve kraam ter beschikking voor hun eigen rommelmarktje. Er is dus voor iedereen wel wat te vinden die dag! De opbrengst van de markt is voor Engeland, waar zowel de padvindsters als de verkenners dit jaar weer drie weken naar toe gaan. Zij hebben hun programma, maar ze komen elkaar tegen op Chamboree, het internationale kamp dat van 28 juli tot 4 augustus wordt gehouden in de buurt van Liverpool. Het is een kamp voor Engelse scouts waar deelnemers uit andere landen van harte welkom zijn. De verkenners zullen het eerst vertrekken, zij maken een rondreis door Engeland en hebben voordat het kamp begint nog een paar dagen home hospitality bij een gastgezin. De padvindsters beginnen ook met een rondreis, maar hebben hun hospitality na afloop van het kamp.

Met de opbrengst van hun eigen rommelmarktje kunnen de jeugdleden een deel van hun kampgeld verdienen. Zij zijn daarom ook druk bezig met voorbereiden. We spraken met Merel (11) en Quinten (12). Zij verheugen zich op de rommelmarkt. En natuurlijk hopen ze er op dat ze veel zullen verkopen. Hoe dan ook doen ze er graag aan mee omdat ze er (een deel van) hun deelnemersgeld mee kunnen verdienen.

Ze hebben alletwee heel veel zin in Engeland. Bang voor heimwee zijn ze totaal niet. Merel (die een broer heeft die meegaat met de verkenners) kan er zelfs smakelijk om lachen dat haar ouders haar verteld hebben "dat ze het wel rustig vinden, drie weken zonder hun twee kinderen..." Quinten heeft goed naar de foto's van het voorgaande Engelandkamp gekeken en hoopt dat hij op de poffertjeskar mag rijden. Dat is een grote bakfiets waar alles op staat om een lekkere portie Nederlandse poffertjes te bakken. Hij heeft ook de klompendans al in zijn hoofd ("veertien stappen vooruit, twee opzij"). Het schijnt dat Engelsen het heel leuk vinden om daar naar te kijken en omdat hij daar toch niemand kent... wil hij best meedoen. Het enige waar Merel een beetje tegen opziet is het Engels. Gelukkig voor Merel is het Engels tijdens het kamp nooit een groot probleem. De leiding is altijd bereikbaar en ze gaan altijd met minimaal twee padvindsters of verkenners in hospitality!

Maar eerst volgt nog de boekenmarkt. Merel hoop dat er heel veel mensen komen!