Schaakkampioenschap voor scholieren

04-01-2018, 12:30 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 20 januari 2018, 13:00 tot 17:00

Locatie:

Tarthorst 1, Wageningen
De Vredehorst
Wageningen

Op zaterdagmiddag 20 januari 2018 organiseert Schaakvereniging Wageningen het schaakkampioenschap voor scholieren van de Wageningse basisscholen. Het toernooi zal in De Vredehorst (Tarthorst 1) worden gehouden van 13.00 uur tot 17.00 uur (zaal open vanaf 12.30 uur). Deelname is gratis.

Deelnemers spelen zeven partijen met 15 minuten bedenktijd per persoon per partij. Anders dan in voorgaande jaren spelen deelnemers niet in teams, maar individueel. Er wordt Zwitsers ingedeeld, zodat iedereen al snel tegenstanders van zijn/haar eigen niveau krijgt. Medailles zijn er voor de nummers 1, 2 en 3 voor kinderen uit de groepen 1 t/m 5 en kinderen uit de groepen 6 t/m 8. Ook zijn er prijsjes te winnen via een prijsvraag. Voor iedereen is er een leuke herinnering.

Deelnemers die vooraf willen trainen kunnen dat gratis op donderdag 11 en op donderdag 18 januari van 18.30 tot 20.00 uur bij SV Wageningen in De Vredehorst (Tarthorst 1).

Scholen met ten minste vier deelnemers doen ook mee in het scholenklassement. De vier hoogst eindigende deelnemers per school tellen mee voor dit klassement. De winnende school krijgt de wisselbeker voor een jaar mee en er zijn bekers voor de scholen die op de eerste drie plaatsen eindigen.

De winnaar van het scholenklassement plaatst zich voor de halve finales van het basisschool-schaakkampioenschap van de Oostelijke Schaakbond (OSBO) op zaterdag 17 maart 2018. Er zal dan in teams worden gespeeld. De beste teams plaatsen zich voor de finale op zaterdag 7 april.

Om het schaken op school te leren is er SpeelZ: www.speelz.org. Via deze organisatie zijn lespakketten en speelmateriaal voor een jaar te huur. Lesmateriaal, speelmateriaal en meer zijn ook verkrijgbaar via www.schaakopleidingen.nl, de schaakbond (www.schaakbond.nl ) en via www.stappenmethode.nl. Nieuw is het programma Chessity (http://www.chessity.nl/), waarbij kinderen o.a. via leuke spelletjes op de computer schaken kunnen leren.

Inschrijven tot en met 18 januari onder vermelding van naam, groep en school bij Frans Bonnier, Jeugdleider SV. Wageningen, Uiverweide 31, 6708 LA Wageningen, 0317-426363, jeugdschaakwageningen@hotmail.com