• Ontrafelen van de kluwen van emoties bij rouw

    Liesbeth ter Elst

Rouwgroep 'Ontrafelen van de kluwen van emoties'

22-08-2017, 14:00 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 13 oktober 2017, 12:03 tot vrijdag 24 november 2017, 10:00

Locatie:

Petronellaweg 20, Renkum
Aandacht voor ieder Petronellaweg 20 Renkum
Renkum

Ben je nog steeds verdrietig terwijl het toch al een half jaar of langer geleden is dat je vader / moeder is overleden? Ben je boos door het onverwachte overlijden van je partner? Of heb je te maken met een ander overlijden dat nog steeds heftige emoties oproept?

Rouw en emoties

Je durft sommige emoties als schuld en boosheid niet uit te spreken. En toch knaagt het aan je ….. Alle emoties die er nog in je leven, je zou er graag met iemand over willen praten om zo die kluwen van emoties te ontrafelen. Maar ….. iedereen om je heen lijkt het leven weer opgepakt te hebben. En je wilt ook niet altijd iedereen met je emoties, vragen en herinneringen lastig vallen.

Lotgenoten

Praten met mensen die ook iemand verloren hebben, werkt bevrijdend. In een veilige omgeving met respect voor elkaar het eigen verhaal kunnen vertellen, emoties kunnen tonen, maar ook ervaringen uitwisselen en steun en herkenning bij elkaar vinden. Dit alles vanuit het idee: "gedachten worden zichtbaar in 't luisteren naar elkaar".

Vier bijeenkomsten

In de eerste bijeenkomst staat het afscheid nemen centraal. Dit betreft zowel de periode voor en rondom het overlijden van de persoon maar ook de afscheidsdienst. De tweede bijeenkomst richt zich specifiek op emoties. Aan de hand van een kluwen van draden waaraan kaartjes hangen met daarop emoties als boosheid, verdriet, onverschillig etc gaan we met elkaar in gesprek. De derde bijeenkomst is meer gericht op de omgeving. Vragen als: Hoe hebben de mensen om je heen gereageerd op het overlijden? Bij wie kun je nog terecht met je verhaal? Maar ook: Wat zijn voor jou moeilijke momenten bijvoorbeeld de speciale dagen? Tijdens de vierde bijeenkomst is er aandacht voor het vooruit kijken. Hoe voel je je nu? Hoe kijk je terug op de periode tussen moment van overlijden en nu? Lukt het om vooruit te kijken? Maar ook de vraag Waar haal jij je kracht uit om verder te gaan zonder de naaste? komt aanbod.

Voor een uitgebreide beschrijving van het programma kijk op: www.aandachtvoorieder.nl/actueel.

Wanneer en waar

De bijeenkomsten vinden plaats op vrijdag 13 oktober, 27 oktober, 10 november en 24 november 2017 van 10.00 uur - 12.30 uur.

De locatie is Petronellaweg 20 in Renkum.

Kosten

€ 75 per deelnemer (inclusief koffie/thee en de materialen)

Informatie en aanmelden

Neem contact op met Liesbeth ter Elst via mail info@aandachtvoorieder.nl

of bel 06 10206855