• AMV leerlingen geconcentreerd tijdens hun spel

    Ritmiek Muziek
  • Groepsfoto van 3 dansgroepen na een optreden

    Ritmiek Muziek
  • Pianoles

    Ritmiek Muziek

Ritmiek Muziek breidt verder uit

21-08-2017, 00:00 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 26 augustus 2017, 10:00 tot 16:00

Locatie:

Cardanuslaan 21, Doorwerth
Cardanuslaan 21A, Doorwerth
Doorwerth

Ritmiek Muziek kende de afgelopen jaren een grote groei. Ooit begonnen met pianolessen aan huis en projecten vanuit huis, is het nu uitgegroeid tot een grote muziek- en dansschool met inmiddels meer dan 200 particuliere leerlingen. Naast de particuliere lessen is Ritmiek Muziek veel te vinden op de basisscholen in de gemeente Renkum.

Voor het nieuwe schooljaar hebben eigenaren Joost Schrijver en Mariska Aalders een flink aantal nieuwe docenten aangetrokken. 'We proberen continu aan de vraag van onze klanten te voldoen. Ik denk dat we nu een mooi lesaanbod hebben, waarin we voor ieder wat wils hebben.' Joost Schrijver, 'Natuurlijk hebben we onze vaste lessen, maar we weten nooit precies wat een jaar ons brengt. Juist omdat we veel op vraag werken. Dat maakt het werk ook zo leuk.'

Dit jaar heeft Ritmiek Muziek naast de reeds bestaande danslessen een nieuwe les Kidsdance voor de allerkleinsten (2,5 - 4 jaar). Voor de meiden van 12 tot 16 jaar is er de nieuwe les hiphop en er komt een demoteam. Ook gaat een jazzdancegroep voor volwassenen van start.

Op het gebied van muziek kunnen de allerkleinsten ( 1,5 - 4 jaar) weer terecht voor Muziek op Schoot. Voor de kleine muzikanten uit de basisschoolgroepen 2 en 3 zijn er nieuwe lessen ontwikkeld in de vorm van muziekonderzoekers. Hierbij leren kinderen door zelf te onderzoeken en te proberen. Deze lessen zijn een goede voorbereiding om daarna te kunnen doorstromen naar de AMV-lessen, die ook dit jaar weer gegeven worden in Renkum, Doorwerth en Oosterbeek.

Nieuw in Oosterbeek zijn 3 koren onder leiding van Dookje Engelhard: het Kinderpopkoor (10 - 12 jaar), het Jeugdpopkoor (12 - 16 jaar) en het Volwassenenpopkoor. De namen van de koren worden gekozen door de koorleden zelf. Maar eerst gaan ze aan de slag om een mooi repertoire op te bouwen, zodat er uiteindelijk ook opgetreden kan worden.

Komende zaterdag 26 augustus is de open dag van Ritmiek Muziek. 'We gaan met jong en oud aan de slag met muziekinstrumenten, zang en dans. We hebben spellen uitgezet en laten zien hoe je kunt experimenteren met muziek, een knipoog naar de nieuwe lessen Muziekonderzoekers. Het springkussen wordt opgeblazen en koffie, thee en limonade staat klaar. Kortom, een leuke dag om langs te komen en te beleven.'

De open dag vindt plaats op de hoofdlocatie van Ritmiek Muziek aan de Cardanuslaan 21A in Doorwerth van 10:00 tot 16:00 uur. Meer informatie en programma: www.ritmiekmuziek.nl.