• The Rider

    Cherry Pickers Filmdistributie

The Rider in Filmhuis Ooterbeek

18-06-2018, 13:56 | Lezersnieuws | Petra Engelfriet

Datum:

vrijdag 22 juni 2018, 21:00

Locatie:

Weverstraat 85
Filmhuis Oosterbeek
Oosterbeek

Filmhuis Oosterbeek vertoont op 22 en 24 juni The Rider

Brady is een rijzende ster in de rodeowereld en een getalenteerde paardentrainer. Een val bij een rodeo, waarbij een paard zijn schedel verplettert, maakt echter een einde aan zijn veelbelovende carri?re. Gedesillusioneerd en wanhopig keert de jonge cowboy terug naar zijn thuis, het Pine Ridge Reservaat in South Dakota.

In het macho cowboymilieu valt het hem zwaar toe te geven dat hij misschien wel nooit meer het leven zal kunnen leiden dat hij voor ogen had. Want ?Ben je nog een cowboy als je niet meer kunt rijden??

In een poging weer controle te krijgen over zijn lot gaat Brady op zoek naar een nieuwe identiteit en probeert hij te ontdekken wat het betekent een man te zijn in het hart van Amerika.

De niet-professionele acteurs spelen zichzelf. Brady is een echte rodeorijder. Ook zijn vader, zusje en zijn verlamde vriend Lane, ooit een beroemde bull-rijder, zijn zichzelf. Een indrukwekkende sc?ne waarin Brady een wild paard temt is zonder trucage gefilmd.

Deze film, van de Amerikaanse-Chinese regisseur Chlo? Zhao, is op vele internationale festivals in de prijzen gevallen en wordt gezien als e?n van de belangrijkste ontdekkingen van dit jaar.

The Rider is te zien in Filmhuis Oosterbeek op vrijdag 22 juni om 21.00 uur en op zondag 24 juni om 20.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via www.filmhuisoosterbeek.nl