• fietsbandreparatie

    Marike Aalmoes

Repaircafé

16-05-2018, 19:58 | Lezersnieuws | Paul Halberstadt

Datum:

zaterdag 26 mei 2018, 13:00 tot 16:00

Locatie:

Europalaan 11
Huis van Renkum
Renkum

Een sfeerimpressie van een middagje repaircaf? Het repaircafe start voor publiek om 13:00 uur. Als vrijwilliger kom ik een uur(tje) eerder. Dan heb ik van alles bij me: gereedschap, een PC, een beeldscherm, een haspel. Van die dingen. Ze krijgen nu een plekje. In het midden van van Huis van Renkum ontstaat een oploopje. Daar wil ik bij zijn. Rita is binnengekomen en knuffelt! Mij ook! De fietsreparatiestandaard (Aldi) wordt door Noor op een kleedje in elkaar gepuzzeld. ?Ik houd een lange buis over.? zucht ze.? Jan weet het: ?Dat is om het stuur recht te houden.? Ik maak kennis met Maartje. Gelijk een klik. ?De zak van mijn bodywarmer is stuk.? Klaag ik. ?Geef maar?, zegt ze gelijk. Het komt er niet van, want de apparaten komen al binnen.

David heeft een tafel-pizza-oven uit elkaar gehaald. De eigenarresse is gesteld op de oven. ?We hebben er nog ??n!` zegt ze. ?Staat zo gezelling op tafel.? David stomverbaasd: ?Er zit niet eens een aan-uit-knopje aan.? Gloeispiraal stuk. Jammer!

Accu-stofzuiger werkt slecht. Bij het onderzoek slaat er een stop door. Hadden we al op geanticipeerd. Ook hier helaas: Accu is versleten. Ondertussen heb ik Hennie?s frituurapparaat uit elkaar gehaald. Ik vermoed dat de thermostaat stuk is en probeer de contactpunten op te schuren. Lastig: zo?n dingetje is heel klein. Volgende keer een goede lens meenemen. Er komt een dame met een nette, maar heel oude keukenmachine. Ik mag hem niet beschadigen, maar uit elkaar halen wordt ook lastig. Nergens een schroef te bekennen. Ik herken de machine. Mijn vrouw heeft zo?n apparaat van haar moeder geerfd. Ik bel naar huis: ?Kunnen we die machine niet weggeven?? ?Nee? zegt ze ?Die wil ik niet kwijt.? Jammer! Gelukkig komt Marieke langs. Met bitterballen!

Paul