• Interkerkelijke Viering januari 2017

    Bendiks Westerink

Recht door Zee - Week van Gebed - Interkerkelijke viering Grote Kerk Wageningen 21 januari 2018

12-01-2018, 22:11 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 21 januari 2018, 15:00

Locatie:

Markt , Wageningen
Groet Kerk
Wageningen

Op zondagmiddag 21 januari 2018 om 15.00 uur komen tenminste negen Wageningse geloofsgemeenschappen verenigd binnen KerkNet naar de Grote Kerk aan de Markt.

Namens KerkNet leiden de Protestantse Gemeente te Wageningen (PKN), de Amazing Grace Parish en de Vineyardgemeente de viering.

"Recht door zee" is in 2018 het (landelijke) thema. Daarbij wordt verwezen naar de uittocht van het volk Israel uit Egypte, maar ook naar het recentere slavernijverleden in de Cariben. Ook nu bestaan nog allerlei vormen van slavenhandel, onderdrukking en verslaving. Door gebed en actie kunnen knellende ketenen worden stukgebroken. Daarover gaat het in de viering.

Vanwege het internationale karakter van Wageningen is de viering in het Engels en het Nederlands. Voor vertaling over en weer wordt gezorgd

Er is babyoppas in de torenkamer van de kerk, en de peuters worden opgevangen in de Immanuelkapel aan de Markt.

Voor de kinderen tussen de 4 en 12 jaar is er in het Stadhuis aan de Markt een speciaal (gratis) matineeprogramma met Marieke Sleurink van Kindertheater Je bent een Parel. www.jebenteenparel.nl. De inloop is vanaf 14.30 uur.

Het programma voor de gehele Week van Gebed vindt u op de flyer die tijdens de dienst wordt verspreid. U kunt ook informatie vinden op de website www.KerkNetWageningen.nl. of contact opnemen met de organisatie, namens deze Herman van Eck herman.vaneck@filternet.nl en Evert Kloosterboer lenievert.kb@planet.nl