• De poster met de aankondiging voor de open Padel-middag op 28 oktober bij OTV Oosterbeek hangt op diverse plekken in de regio

    N. Boekhorst

Probeer nu gratis de nieuwe sport Padel!

21-10-2018, 21:00 | Lezersnieuws | Natalie Boekhorst

Datum:

zondag 28 oktober 2018, 14:00 tot 17:00

Locatie:

J.J.Talsmalaan 11
OTV Oosterbeek
Oosterbeek

Probeer Padel! ‘Nieuwe’ sport Padel nu ook in Oosterbeek!

“Padel is een mix van squash en tennis. Padel is leuk, voor jong en ouder, te spelen in zomer en winter. Lekker buiten, maar kan ook binnen. Het is na voetbal de tweede sport in Spanje en de snelst groeiende sport in Nederland. En we kunnen het nu ook spelen in Oosterbeek,” zegt Erik-Jan Feenstra, één van de voortrekkers van Padel in Oosterbeek.

“In Oosterbeek kent iedereen OTV als de club waar wordt getennist, maar sinds kort is er ook anderhalve Padelbaan beschikbaar. De tweede baan wordt binnenkort afgebouwd bij voldoende Padel-spelers. Om iedereen kennis te laten maken met de sport organiseren we op zondag 28 oktober een Open Padel-Middag van 14.00 tot 17.00 uur bij OTV. De dag start met het eerste Padel-team van OTV. Zij spelen competitie in de eerste Padel-klasse. Iedereen kan zo kennismaken met deze sport op hoog niveau. Rond 14.30 is de baan beschikbaar voor alle aanwezigen om de sport zelf te ervaren. Er zal een ervaren Padel-leraar aanwezig zijn om de spelregels toe te lichten en natuurlijk wordt iedereen uitgedaagd om zelf ook een balletje te slaan.”

Voor alle leeftijden en spelniveaus Feenstra vervolgt: “Padel is voor mensen van alle leeftijden en spelniveaus en is zeer laagdrempelig. Ervaring met racketsporten is zeker geen vereiste, want je leert de sport al snel spelen. En al snel kun je dan al genieten van vele mooie rally’s. Tactiek is bij deze sport belangrijker dan kracht, want de bal blijft meestal binnen het bereik van jou en je medespeler; de baan van 10 bij 20 meter is immers omgeven met glaswand en hekwerk. ” Iedereen is van harte welkom!