Plaatselijke verkiezingen werpen hun schaduw vooruit

02-11-2017, 21:51 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 17 november 2017, 19:30 tot 21:30

Locatie:

Kortestraat 2 2, Wageningen
Wijkcentrum De Nude
Wageningen

Meedoen in Wageningen

In verband met het opstellen van de lijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 organiseert de Interculturele Werkgroep Wageningen een discussie met als thema: Meedoen in de politiek. Het is belangrijk, dat de grote diversiteit van personen en belangen in Wageningen meetelt in de Wageningse gemeenteraad. De uitwisseling vindt plaats op vrijdag 17 november 2017, 20.00 uur in Wijkcentrum De Nude, Kortestraat 2, Wageningen. Inloop 19.30 uur.

Enerzijds komen op avond deze mensen aan bod die vanuit hun persoonlijke situatie ingaan hoe zij al maatschappelijk en politiek participeren dan wel nog zouden willen participeren. Mevrouw Zennu Haile Michael en de heer Masood Eslami geven daarover hun visie. Ook Mark Reijerman van Connect Wageningen gaat in op hoe belangrijk het is voor nieuwe groepen om deel te nemen aan de Wageningse politiek.

Vervolgens komt de ervaring aan bod, ingebracht in een panel van ervaringsdeskundigen van elders. Dit zijn: Charifa El Kaddouri (D66 -Ede), Raşit Görgülü (fraktie Görgülü- Ede), Nevin Dikici (ex PvdA -Arnhem), Malika Elmouridi (ex PvdA-Arnhem). Zij gaan in op hun ervaringen met hun inbreng en geven advies aan belangstellenden. Als personen met migratieachtergrond kunnen zij in het bijzonder het belang van het vertegenwoordigen van de diversiteit aan de orde stellen en zo een brede participatie bevorderen. Het specifieke van iedereen / elke groep kan zo meespelen. De discussie wordt geleid door Jack Bogers. U bent welkom om mee te praten! Inlichtingen: 0317-420173.