• Phantom Thread

    Universal Pictures International

Phantom Thread in Filmhuis Oosterbeek

20-04-2018, 23:13 | Lezersnieuws | Petra Engelfriet

Datum:

vrijdag 27 april 2018, 21:00

Locatie:

Weverstraat 85
Filmhuis Oosterbeek
Oosterbeek

Filmhuis Oosterbeek vertoont op 27 en 29 april ?Phantom Thread?

De gerenommeerde couturier Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) en zijn zus (Lesley Manville) vormen samen het middelpunt van de glamoureuze Britse modewereld in het naoorlogse Londen van de jaren vijftig. Zij kleden de adel, de filmsterren, en vrouwen die pretenderen tot de high society te horen in de gedistingeerde stijl van The House of Woodcock.

Vrouwen komen en gaan in Woodcocks leven en zij bieden deze verstokte vrijgezel zowel inspiratie als gezelschap. Maar dan ontmoet hij de Duitse serveerster Alma (Vicky Krieps). Een jonge, wilskrachtige vrouw die al snel het middelpunt van zijn leven wordt en zijn strak geregisseerde en geplande leven op zijn kop zet. Ze verovert al snel een vaste plaats in zijn leven en wordt zowel zijn muze en zijn minnares.

In zijn creaties voelt zij zich volmaakt op een manier die ze nog nooit eerder ervaren heeft. Maar Alma moet ook een persoonlijk offer brengen, want ze leeft in feite onder de tirannie van de man die ze bemint.

De regie van deze film is in handen van Paul Thomas Anderson (?There Will Be Blood?, ?Magnolia?). Acteurs Daniel Day-Lewis en Lesley Manville werden beiden voor een Oscar genomineerd. De film won de Oscar voor Beste Kostuums. Daniel Day-Lewis neemt in deze film afscheid van zijn acteercarri?re.

Phantom Thread is te zien in Filmhuis Oosterbeek op vrijdag 27 april om 21.00 uur en op zondag 29 april om 20.00 uur. Kaarten bestellen kan via www.filmhuisoosterbeek.nl