Optreden Projectkoor 'Festina Lente' in Bernulphuskerk Oosterbeek

12-01-2018, 12:40 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 4 februari 2018, 15:30 tot 17:00

Locatie:

Utrechtseweg , Oosterbeek
Bernulphuskerk Oosterbeek
Oosterbeek

Lieblich und schön; Projectkoor Festina Lente in Bernulphuskerk Oosterbeek met koormuziek van Bach en zijn voorgangers.

Op zondagmiddag 4 februari a.s. is er in de Bernulphuskerk te Oosterbeek een optreden van het Projectkoor Festina Lente ('Haast u langzaam'). Het optreden begint die middag om 15.30 uur.

Het koor staat onder leiding van Dirkjan Horringa. Bij dit optreden is er medewerking van Sarah Walder (cello) en Gert Oldenbeuving (kistorgel).

Hoogtepunt van het programma is Bachs schitterende motet 'Jesu, meine Freude'. Naast dit motet staan er ook werken van bijvoorbeeld Johann Ludwig Bach, Johann Michael Bach, Johann Hermann Schein en Johann Schelle op het programma. Het koor wil daarmee aantonen dat de muziek van de grote Bach niet op zichzelf staat, maar onderdeel uitmaakt van een muzikale traditie.

Om ook het publiek de kans te geven om mee te zingen, staan er enkele koralen van J.S. Bach op het programma in 'scratchvorm'. Het koor neemt u als publiek een klein stukje mee in deze bijzondere muziek, in de hoop de passie voor Bach te kunnen delen.

Festina Lente (Arnhem) streeft naar grote muzikale kwaliteit, koorklank en expressie. Het koor richt zich op deelnemers uit de wijde omgeving van Arnhem. Er wordt gewerkt met zeer gevorderde amateurzangers en beroepsmusici.

Projectkoor Festina Lente specialiseert zich in werken uit Renaissance en Barok en maakt ook uitstapjes naar meer hedendaagse muziek. Het koor voert zowel geestelijke als wereldlijke muziek uit en is steeds op zoek naar bijzondere werken, thematische programma's en zelden uitgevoerde muziek.

Dirkjan Horringa is artistiek leider en dirigent van Festina Lente. Daarnaast is hij zanger, musicoloog en gespecialiseerd in barokmuziek. Hij vervulde gastdirigentschappen bij diverse ensembles en geeft cursussen en workshops in binnen- en buitenland.

wie? : Evenementencommissie Bernulphuskerk Oosterbeek

wat? : Optreden Projectkoor Festina Lente

waar?: Bernulphuskerk Oosterbeek

wanneer? : zondagmiddag 4 februari a.s., 15.30 uur

toegang? : EUR 15,00 in de voorverkoop en EUR 17,50 aan de kerk (CJP, studenten EUR 10,00).

Kaarten bestellen: www.projectkoorfestinalente.nl of 085-8770376.