Open dag energiecentrale in Wageningen

16-06-2017, 10:10 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 16 juni 2017, 09:35 tot woensdag 28 juni 2017, 09:35

Locatie:

, Wageningen
Energiecentrale Wageningen
Wageningen

Op woensdag 28 juni stelt Ennatuurlijk de energiecentrale in Wageningen open voor bezoek

Best, 16 juni 2017 - Op woensdag 28 juni 2017 stelt Ennatuurlijk de energiecentrale in Wageningen open voor bezoek. Tijdens deze open dag kunnen bewoners en andere geïnteresseerden zien waar de warmte die ze gebruiken vandaan komt en hoe het proces in zijn werk gaat. Duurzaamheid en leveringszekerheid staan bij de warmtelevering centraal.

De energiecentrale van Ennatuurlijk levert warmte aan zo'n 800 huishoudens in Wageningen. De energiecentrale maakt grotendeels gebruik van restwarmte uit een warmtekrachtkoppeling. Dit is een aardgasgestookte motor die elektriciteit opwekt.

De open dag duurt van 15.00 tot 20.00 uur. Tijdens de open dag verzorgt Ennatuurlijk rondleidingen. De rondleidingen duren een half uur en per rondleiding kunnen maximaal 12 personen deelnemen. Wilt u er zeker van zijn dat u een kijkje kunt nemen in de centrale? Schrijf u dan in via www.ennatuurlijk.nl/particulier/over-ons/open-dagen/. Voor de kinderen is er gezorgd voor leuke activiteiten en is er uiteraard wat lekkers.

Ook gemeente Wageningen in samenwerking met Hoom en coöperatie ValleiEnergie zullen tijdens de open dag aanwezig zijn om de collectieve inkoopactie energiemaatregelen toe te lichten. Wageningen Woont Duurzaam helpt woningeigenaren op weg naar een huishouden dat spaarzaam omgaat met energie. In de woningen in de wijk Noordwest zijn er zeer interessante energie maatregelen te nemen die de woningen weer een stuk energiezuiniger en comfortabeler maken. In het najaar starten Coöperatie ValleiEnergie, de gemeente Wageningen en de organisatie 'Hoom' dan ook een aanbodactie van deze energiebesparende maatregelen. Al nieuwsgierig? Ga voor meer informatie naar www.wageningenwoontduurzaam.nl.

De energiecentrale is gevestigd aan Rietveldlaan 84, 6708 SV in Wageningen.

________________________________________

Over Ennatuurlijk

Ennatuurlijk koppelt lokale producenten en ontvangers van duurzame energie aan elkaar. Het bedrijf levert op deze manier warmte en koude aan circa 70.000 consumenten en ruim 1200 zakelijke klanten verspreid over heel Nederland, met de grootste concentratie in Breda, Tilburg, Enschede, Helmond en Eindhoven. Hierdoor, en dankzij de inzet van haar 130 medewerkers, levert Ennatuurlijk een belangrijke bijdrage aan de transitie naar schone, duurzame energie in Nederland.