• Vlnr. Janneke van der Poel, Dirk Bos en Jan Smit

Op dinsdag 8 maart organiseren coöperatie DELA en Smit & Moormann een Uitvaart en Erfrecht avond.

24-02-2016, 13:10 | Lezersnieuws |

Datum:

dinsdag 8 maart 2016, 19:30 tot 21:30

Locatie:

Wageningen

Voor veel mensen is de dood en alles wat daar bij komt kijken een taboe. En komt het ter sprake, dan wordt er gauw een houten voorwerp gezocht om het 'af te kloppen'. 'Jammer en niet zo verstandig' zo vinden notaris Jan Smit van Smit & Moormann notariaat uit Wageningen en Dirk Bos en Janneke van der Poel, uitvaartverzorgers bij coöperatie DELA.

'Er zijn een heleboel dingen die mensen zelf al kunnen regelen, en die het de nabestaanden een stuk gemakkelijker kunnen maken. Daarbij gaat het niet alleen om de keus voor begraven of cremeren, welke kist of welke muziek, maar ook om zaken als een testament, het benoemen van een executeur, het opnemen van een uitsluitingsclausule en het besparen van erfbelasting.'

Om deze zaken bespreekbaar te maken houden Jan, Dirk en Janneke op dinsdag 8 maart om 19.30 uur een themabijeenkomst, waarbij iedereen welkom is. 'Het geeft rust te weten dat alles goed geregeld is, of u ontdekt juist dat er nog wat geregeld moet worden,' vertelt Dirk.

Jan vult aan: 'Mensen denken gauw dat alles geregeld is. Dan hebben ze een aantal polissen, die nog in guldens uitbetaald worden. Het kan zijn dat dit bedrag daardoor niet meer toereikend is voor de uitvaartwensen. En een testament van een aantal jaren geleden sluit misschien helemaal niet meer aan bij de huidige situatie. Ik geef de aanwezigen gelegenheid vragen te stellen. Ik waarschuw altijd wel dat je eigenlijk niets voor vanzelfsprekend moet aannemen. Een uitvaart en erfrecht veranderen

door de tijd heen.'

De bijeenkomst vindt plaats in THUIS aan de Stationsstraat 32 in Wageningen. U dient zich voor 5 maart aan te melden via rdautzenberg@dela.org of 06 51 06 25 82. Deelname is gratis. Na afloop is er gelegenheid voor privé-vragen aan de hand van eigen polissen of testamenten.