• Koningsdag biedt weer veel vermaak voor jong en oud

    Rinus Wandel

Oosterbeek viert Koningsdag in Italiaanse sferen

07-04-2016, 10:20 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 27 april 2016, 11:00 tot 19:00

Locatie:

Oosterbeek

Op woensdag 27 april aanstaande viert Oosterbeek Koningsdag in Italiaanse sferen op het sportpark Hartenstein. Oranjevereniging Oosterbeek heeft voor deze feestdag weer een vol programma in petto.

In aanloop naar de Giro d'Italia die enkele dagen later door Oosterbeek raast, is dit jaar gekozen voor het thema Italië. Dit biedt kinderen veel inspiratie voor het versieren van hun fiets voor de fietstocht door het dorp, waar de dag traditioneel mee van start gaat. Na aankomst van de fietstocht op het sportpark zal Koningsdag om 12.30 uur officieel geopend worden door de burgemeester en gaan alle activiteiten van start.

Het sportpark zal een heuse Italiaanse piazza krijgen met, Italië getrouw, heerlijk eten en drinken. Daarnaast ontbreken Italiaanse favorieten als voetbal, cinema en carnavalesk vermaak niet. De kinderen kunnen zich ook volop vermaken op de spingkussens, bij de poppenkast, met het spelletjesparcours en het smeden van een echte giro-fiets en ritjes op de pony's. Uiteraard ontbreken de Knolletjesmarkt en live muziek niet deze dag. Koningsdag wordt ook dit jaar mogelijk gemaakt door de bijdragen van vele leden, sponsoren en vrijwilligers.

Het volledige programma van Koningsdag is na te lezen in het Oranjeboekje dat eind maart in Oosterbeek huis-aan-huis is verspreid of op www.oranjeverenigingoosterbeek.nl.