Oecumenische Herdenkings bijeenkomst op woensdag 4 mei om 19.00 uur in Renkum

21-04-2016, 20:40 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 4 mei 2016, 19:00 tot 20:00

Locatie:

Renkum

Op woensdag 4 mei zal er in de Kerk aan de Kerkstraat in Renkum een Herdenkingsbijeenkomst gehouden worden. Deze 4 mei Herdenking wordt door de InterKerkelijke Werkgroep Renkum/Heelsum georganiseerd.

Het thema van deze bijeenkomst zal zijn "De Vrijheid omarmt".

In deze bijeenkomst zal Anne van Laar de piano bespelen en Lidy de Vreede zal enige liederen zingen.

De korte verhalen uit het boek " Zij keerden niet terug " met verhalen over de tweede wereldoorlog zullen door Hans Verburg voorgelezen worden. Daarnaast zal er een gedicht van de 12 jarige Charlotte Breeman voorgedragen worden.

Na de bijeenkomst kan iedereen zich in stilte aansluiten bij de Stille tocht die naar het monument aan de Europaplein gaat, waarde Renkumse muziek vereniging "Eendracht " de Stille tocht opvangt met koraal muziek. Om 20.00 uur wordt de "Last Post" gespeeld die gevolgd wordt door één minuut stilte, koraalmuziek en toespraken door de Renkumse Oranje Vereniging en een wethouder van de gemeente Renkum. Daarna volgen de kransleggingen.

Kinderen en volwassenen kunnen dan met bloemen bij het monument een groet brengen.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd om de gevallenen voor Vrijheid te gedenken

In de Interkerkelijke Werkgroep zitten vertegenwoordigers uit de verschillende kerken van Renkum en Heelsum. Zij organiseren jaarlijks de 4 mei Herdenkingsdienst, Pinkstermanifestatie, Airborne Herdenkingsdienst en de Volkskerstzangdienst