• De natuur spiegelt verlies, kwetsbaarheid en (nieuw) leven

    Hans Lammers

Oase Oosterbeek organiseert Wodanswandeling

06-11-2016, 10:50 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 13 november 2016, 14:00 tot 16:30

Locatie:

Oude Kloosterweg 1, Wolfheze
Parkeerplaats Wolfhezerweg/Oude Kloosterweg
Wolfheze

In de herfst, wanneer de bladeren van de bomen vallen en het kouder en vroeger donker wordt, confronteert de natuur ons met ervaringen van verlies, vergankelijkheid, kwetsbaarheid en over/voortleven te midden van leegte en duisternis. We zijn geneigd om van deze ervaringen en gevoelens weg te lopen, maar daarmee verdwijnen ze meestal niet. Bij deze gevoelens stilstaan en erbij kunnen blijven, en ontdekken dat je ze deelt met anderen, biedt ruimte om ze te uiten en ze zo de erkenning te geven die ze verdienen. Gaandeweg kunnen ervaringen van verlies en vergankelijkheid dan een passende plek krijgen in je leven. Daarom organiseert Oase Oosterbeek samen met 'De Plek' - Wageningen (www.de-plek.net) een gedachteniswandeling.

Deze wandeling van 1,5 à 2 uur (4,5 km) in de omgeving van Wolfheze wordt begeleid door Petra Sips en voert door een landschap met eeuwenoude Wodanseiken, enkele grafheuvels en een verdwenen dorpskern, een landschap dus vol symbolen van ons persoonlijke verlies van en van ons verlangen naar (nieuw) leven. Al wandelend worden onze levenservaringen op een bijzondere manier gekoppeld aan het verhaal dat het landschap en de natuur ons vertellen. Dat doen we o.a. aan de hand van rituelen, verhalen en het ritme van onze stappen.

De wandeling die we 'Wodanswandeling' hebben genoemd, vindt plaats op zondag 13 november a.s. en begint om 14 uur. Iedereen die stil wil staan bij de diepgang van het leven en/of bij gemis en verlangen is van harte uitgenodigd om mee te wandelen. De kosten voor deelname bedragen 10 Euro p.p. Aanmelden kan via een bericht naar info@oaseoosterbeek.nl of telefonisch op 026-3798473 (ma-ochtend en do-middag).

Praktisch: We verzamelen bij de parkeerplaats aan de Oude Kloosterweg 1 in Wolfheze. Tip: Doe stevige schoenen aan.